Jogurtovo-jahodové kocky
Foto: droetker
Komerčný recept.
príprava
Suroviny
Na cesto: | |
4 ks |
|
160 g |
|
1 balíček |
|
200 g |
|
1/2 balíčka |
|
Na náplň: | |
350 g, čerstvé |
|
850 g |
|
2 balíčky |
|
200 ml |
|
Na polevu: | |
1 balíček |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 190 °C Teplovzdušná rúra: 170 °C Plynová rúra: stupeň 3–4 Doba pečenia: asi 15 minút Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
- 4
Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu