Jednoduchý Ganache

elzarsk - fotkaelzarsk, 12. apríla 2012

Recept je z knihy 1000 napadov na zdobenie tort a dezertov .

Suroviny

510 g hobliny polosladkej
355 ml, vysokotučná
1 lyžica alebo aroma (napr. Cointreau alebo amaretto ..) ak chcete




Postup

  1. 1

    čokoládove hoblinky vložíme do velkého žiaruvzdorného hrnca . Smotanu zahrievame na stredne silnom plameni . Tesne pred bodom varu odstavíme a vrelú smotanu vlejeme na čokoládové hoblinky . Zakryjeme a necháme odstát na 10 minút. čokoládu so smotanou ušlaháme (prípadne pridáme aromu ), pokial nevznikne súvislá hmota - tmavá , hladká , lesklá. Necháme vychladnút pri izbovej teplote . K zahusteniu niekolko minút zamiešame elektrickým mixérom .

  2. 2

    Ganache možeme uschovávat vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 - týžden . Pokial potrebujeme , aby bola zmes roztieratelná či tekutá, necháme ju za neustáleho miešania vo vodnom kúpeli zmeknút. Dúfam že som pomohol :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto sa mi pozdáva. Tú smotanu šľaháme ešte za tepla? a potom, po vychladnutí znovu prešľaháme?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia