Recept je z knihy 1000 napadov na zdobenie tort a dezertov .
Suroviny
510 g hobliny polosladkej |
|
355 ml, vysokotučná |
|
1 lyžica alebo aroma (napr. Cointreau alebo amaretto ..) ak chcete |
|
Postup
-
1
čokoládove hoblinky vložíme do velkého žiaruvzdorného hrnca . Smotanu zahrievame na stredne silnom plameni . Tesne pred bodom varu odstavíme a vrelú smotanu vlejeme na čokoládové hoblinky . Zakryjeme a necháme odstát na 10 minút. čokoládu so smotanou ušlaháme (prípadne pridáme aromu ), pokial nevznikne súvislá hmota - tmavá , hladká , lesklá. Necháme vychladnút pri izbovej teplote . K zahusteniu niekolko minút zamiešame elektrickým mixérom .
- 2
Ganache možeme uschovávat vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 1 - týžden . Pokial potrebujeme , aby bola zmes roztieratelná či tekutá, necháme ju za neustáleho miešania vo vodnom kúpeli zmeknút. Dúfam že som pomohol :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu