Tento recept našla na nete. Dúfam, že sa niekomu hodí.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Do misky dáme 2 hrnčeky polohrubej múky, urobíme v strede jamku a dáme do nej droždie, ktoré má izbovú teplotu. Na droždie dáme pol kávovej lyžičky cukru a asi 2 polievkové lyžice vlažného mlieka. Necháme chvíľku skypieť a potom pridáme olej al. tuk, žĺtok a ostatný cukor, štipku soli. Potom to zalejeme ostatným mliekom a prepracujem tak, aby sa cesto nelepilo o stenu misky. Keď je to riedke, pridáme trošku múky, keď je to husté, pridáme trošku mlieka.
- 2
Cesto kysne asi hodinku - malo by mať aspoň raz taký objem ako pred kysnutím. Potom urobíme koláčiky a dáme na plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti koláčikov asi do 15 minút by mali byť koláčiky upečené. Vložíme do horúcej rúry a asi po 7 minutách pozrieme, či má cesto zlatohnedavú farbu, vtedy sú hotové, ak sú bledé, tak ešte pečieme.
- 3
Keď do cesta nedáte cukor - iba trošku do kvásku a viacej osolíte, tak môžete robiť aj slaný koláčik- so špenátom, slaninou, hríbmi, ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu