Jahodový likér (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

20 minút
príprava

Postup

  1. Jahody očistím, umyjem a nechám odkapať.
  2. Vsypem ich do veľkej šrubovacej fľaše a zasypem ich cukrom.
  3. Zalejem vodkou,
  4. tak aby boli zaliate.
  5. Nakoniec ešte pridám vanilkový cukor a fľašu uzatvorím. Odložím na tmavé miesto, najlepšie do špajze a nechám aspoň 3 týždne lúhovať. Počas tých 3 týždňov aspoň každý 3 deň premiešam varechou, aby sa cukor dobré rozpustil /postáť môže aj dlhšie/. Kto by chcel sladší môže pridať cukru. Potom scedím do fľaše a uložím do chladu. Jahôdky môže využiť rôzne napr. zavariť, do džemu alebo do pudingu a pod.
  6. Na zdravie!