Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom
Autor receptu: sjuz
Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa
použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s
balsamicom dodajú džemu iskru :)
10 minút príprava |
3-5/5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté jahody som pomačkala rukami v hrnci. Pridala som dve lyžice cukru a Pektogel.
Povarila som 3-5 minút aj s vanilkovým strukom, ktorý som rozkrojila a nožom zoškriabala vnútro.
- Pridala som zvyšný cukor a 3 PL balsamicovej redukcie a šťavy z pol limetky.
Toto som ďalej povarila 5 minút, a ku koncu som pridala Amaretto - tiež podľa chuti - ja som dala asi deci likéru.
- Džem som horúci plnila do pohárov, otočila hore dnom, aby chytili viečka.