Jahodový džem s vanilkou, Amarettom a balsamicom

Autor receptu: sjuz

Keďže mám jahodové pole rovno "pod nosom" a plné sladučkých jahôd, rozhodla som sa použiť svoju fantáziu. Chuť sladkých jahôd krásne dopĺňa vanilka, a likér Amaretto s balsamicom dodajú džemu iskru :)

10 minút
príprava
3-5/5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté jahody som pomačkala rukami v hrnci. Pridala som dve lyžice cukru a Pektogel. Povarila som 3-5 minút aj s vanilkovým strukom, ktorý som rozkrojila a nožom zoškriabala vnútro.
  2. Pridala som zvyšný cukor a 3 PL balsamicovej redukcie a šťavy z pol limetky. Toto som ďalej povarila 5 minút, a ku koncu som pridala Amaretto - tiež podľa chuti - ja som dala asi deci likéru.
  3. Džem som horúci plnila do pohárov, otočila hore dnom, aby chytili viečka.