Jahodové tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: zuzkanr
Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom :-D
1 plech porcia |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a pridáme mascarpone,šľaháme ďalej a dáme stuhnúť do chladničky, kým si urobíme sirup.
- Jahody nakrájame, rozmixujeme, pridáme troška cukru a vody a povaríme 15minút, kým nevznikne sirup a necháme vychladnúť.
- Do mascarpone pridáme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
- Piškóty postupne namáčame do sirupu a ukladáme do formy (keďže nemám ten správny pekáč tak som musela improvizovať :-D)
- A postupne len postupne striedame vrstvu piškót a krému.
- Vrch posypeme kakaom a naukladáme jahody, dáme na deň stuhnúť do chladničky.
- A asi takto nejako to vypadalo pred odložením do chladničky v mise.