Jahodové tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Cez jahodovú sezónu nesmie chýbať! :-) výsledná fotka sa nestihla zasnímať, keďže bolo hneď po ňom :-D

1 plech
porcia
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista a pridáme mascarpone,šľaháme ďalej a dáme stuhnúť do chladničky, kým si urobíme sirup.
  2. Jahody nakrájame, rozmixujeme, pridáme troška cukru a vody a povaríme 15minút, kým nevznikne sirup a necháme vychladnúť.
  3. Do mascarpone pridáme vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
  4. Piškóty postupne namáčame do sirupu a ukladáme do formy (keďže nemám ten správny pekáč tak som musela improvizovať :-D)
  5. A postupne len postupne striedame vrstvu piškót a krému.
  6. Vrch posypeme kakaom a naukladáme jahody, dáme na deň stuhnúť do chladničky.
  7. A asi takto nejako to vypadalo pred odložením do chladničky v mise.