Foto: starka
Recept na tento svieži slávnostný rez koluje v rodine, ale vítali sme ním vnučku Ludmilku pri príchode z porodnice v septembri 2000 a Zobraziť celý popisRecept na tento svieži slávnostný rez koluje v rodine, ale vítali sme ním vnučku Ludmilku pri príchode z porodnice v septembri 2000 a od vtedy minimálne vždy na jeseň pri spracovaní jabĺk.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme , postrúhame a udusíme. Múku, postrúhaný tuk, cukor práškový, mleté orechy a žĺtok spracujeme na cesto, vyvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech. Upečieme do ružova.
- 2
Na skoro upečené cesto navrstvíme dusené jablká a prikryjeme snehom ušľahaným z 5 bielkov s 5 lyžicami cukru na platni do husta. Povrch posypeme nasekanými orechami , dáme znovu do rúry a zapečieme do ružova.
- 3
Po vychladnutí krájame na rezy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu