Jablkové pyté bezlepkové

strunka77 - fotkastrunka77, 9. apríla 2013
Jablkové pyté bezlepkové
Foto: strunka77

Skúsila som tento receptík a chutil nám, ešte lepší je na druhý den ked sa trochu odleží, ale aj čerstvý je fajn, len trošku drobivý.

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1000 g
100 g
2 ks
1 ks (maslo)
2 bal
1 ks (alebo sóda bikarbóna)
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablka+škorica+trochu cukru uvaríme cca 10-15minut

  2. 2

    z ostatných surovín vymiesime cesto, rozdelíme na dve časti, jednu roztlačíme na spodok pomúčenej formy na to jablka, na vrch zbytok cesta nastrúhať, po upečení pocukrovať :)

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Najlepší jablkový koláč a klasika je toto pité, mala som horada, mama ešte navrch dala drvené orechy, niekedy len mriežku z cesta.
@strunka77 nič v zlom, ale v tvojom recepte je tiež použitá surovina, ktorú tabuľky označujú za celkom nevhodnú a to je škorica. Takže je to celkom tak ako so špenátom a pohánkou. Tebe škorica nerobí problémy a vyhovuje ti, ale iným zase spôsobuje veľké problémy. Záleží od konkrétneho človeka ako zareaguje. Ak by sme išli podľa tabuliek, tak ani tento recept nemá byť v sekcii histamínovej intolerancie.

Pridaj komentár k receptu: