Foto: zuzananoskova
V podstate nepečená "štrúdla". Výborná, sladučká, šťavnatá. Veď vyskúšajte :-)
10
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.
- 2
Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.
- 3
Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.
- 4
Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu