Jablková raw roláda

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 12. októbra 2013

V podstate nepečená "štrúdla". Výborná, sladučká, šťavnatá. Veď vyskúšajte :-)

10
porcií
15-20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
6 PL
150 g
2 tobolky
1 ČL
pár kvapiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.

  2. 2

    Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.

  3. 3

    Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.

  4. 4

    Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Dobre to je urcite. Jablcka nikdy nesklamu. Mne kardamon chybat nebude. Mam ho a nepouzivam. Tvoje zdrave recepty urcite urobia dobre traveniu.
Datle s makcenom su vtaciky, co dobu do stromu, datle bez makcena su ovocie, tak predpokladam, ze sa to nerobi zo susenych vtacikov......? Inak recept by bol zaujimavy :-)
Skvela maskrtka, dnes som skusala ale s malou obmenou namiesto datli slivky a trosku cerstvej maty len sa to dost lepilo :-) Ale inak vyborneeee, dakujem za inspiraciu ;-)

Pridaj komentár k receptu: