Jablková raw roláda

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 12. októbra 2013 23:19
Ďalšie recepty »

V podstate nepečená "štrúdla". Výborná, sladučká, šťavnatá. Veď vyskúšajte :-)

10
porcií
15-20 min
príprava

Suroviny

2 ks
6 PL
150 g
2 tobolky
1 ČL
pár kvapiek
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.

  2. 2

    Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.

  3. 3

    Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.

  4. 4

    Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist