Veľmi rýchlo pripravená a chutná. V našej rodine obľúbená.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté, nadrobno pokrájané huby dáme variť , vodu osolíme.
- 2
V oleji / asi 2 PL rozmiešame mletú červenú papriku a vlejeme k uvareným hubám.
- 3
Nasekáme nadrobnučko petržlenovú vňať a uvaríme niťovky podľa návodu. Do taniera vložíme niťovky, zalejeme horúcou polievkou a posypeme petržlenovou vňatou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja určite vyskúšam všetko čo ma zaujme a nikoho nenútim, aby to tiež vyskúšal. len som si myslela, že prastaré jedlá nepoznajú všetci a vraj by mali byť zdravé. Iste o varení mnoho toho neviem - preto som na vareche - veď nie som kuchárka. Také názvy sa používajú u nás / hubový guláš/ a ak tým niekoho urážam je mi to veľmi ľúto.
Rada sa od každého poučím a vyskúšam rôzne chute - ale že by som nemala rada, keď niekto nepochváli recept odo mňa - tak to som si musela práve prečítať, inak by som na to neprišla.
Dúfam, že nebudeme v takejto diskusii pokračovať, ale radšej sa budeme venovať výmene receptov. Ospravedlňujem sa ak som sa Vás nejako dotkla, nemala som to vôbec v úmysle.
Ak máte aj vy nejaké staré recepty uverejnite, prosím. Určite vyskúšam!
Aj v tejto verzii mi vadia tie niťovky, ale môj muž má napr. do slepačej polievky rád hrubé rezance. Viem si predstaviť, keby som uverejnila recept na slepačiu pol. s hrubými rezancami tak ma ostatné varecháčky vysmejú. No ale čo keď to môj má rád. Je to jeho vec, keď to tak ľúbi nech to tak je. Veď život nie je len o tom, že všetko musí byť presne nalinajkované podľa pravítka.
@hanina toto je naozaj taká jednoduchá polievka, takto varila aj naša starká.... voľakedy sa tako jednoduch varilo, zrejme bez tých niťoviek, len s krajcom chleba :-)
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-paradajkova-polievka/212...