Hruškovo-pomarančový džem

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do veľkého hrnca vložíme olúpané a najemno nastrúhané hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí asi na 4 poháre s objemom 350 ml.
  3. <b>Tipy: </b>Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov. Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať. Džem sa výborne hodí k palacinkám.