Hruškovo-pomarančový džem
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup- Do veľkého hrnca vložíme olúpané a najemno nastrúhané hrušky, zalejeme džúsom a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
- Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Táto dávka vystačí asi na 4 poháre s objemom 350 ml.
- <b>Tipy: </b>Chuť džemu môžeme zjemniť pridaním 5 ks klinčekov. Po uvarení pred naliatím do pohárov odporúčame klinčeky z džemu vybrať. Džem sa výborne hodí k palacinkám.
|