Hrušková bublanina

hajni21 - bez fotkyhajni21, 26. septembra 2013
Hrušková bublanina
Foto: hajni21

Pravdepodobne bude tento recept viacerým z Vás známy, ale nedá mi aby som sa oň aj tak nepodelila :) Tento koláčik sa u Zobraziť celý popisPravdepodobne bude tento recept viacerým z Vás známy, ale nedá mi aby som sa oň aj tak nepodelila :) Tento koláčik sa u nás doma teší veľkej obľube a tak som sa aj ja rozhodla, že cez víkend si ho upečiem s hruškami, keďže ich v záhrade máme požehnane. Tentoraz som piekla z ingrediencii postačujúcich na 2 plechy a tak mi vyšlo na takúto peknú tortovú formu :)

30 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks
3 hrnčeky
6 hrnčekov
3 hrnčeky
2 balíčky
cca 8 - 10 ks - podľa veľkosti




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu dobre vymiešame. Vylejeme na vymastený, pomúčený plech. Pridáme ovocie épodľa chuti a necháme piecť vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí pocukrujeme. Veľmi jednoduchý a obľúbený :)

    Hrušková bublanina - obrázok 1
  2. 2

    Super aj ku káviče

    Hrušková bublanina - obrázok 2

Diskusia k receptu

daguska
Vyzera tak nadherne rustikalne. Strasne mi pripomina casy, ked boli nase decka male, mali sme plne ruky prace , vymienali si prve recepty, skusali ich spolu...boli to presne taketo chutne kolace,len sa tak po nich zaprasilo. Moja draha priatelka Olga to volala-FOFROVKA.
Teda,boli to paradne chvile.
hajni21
pieklo som ho v tortofej forme :) a @daguska , bol to prvý koláč ktorý som sa ako dieťa naučila piecť a odvtedy naň nedám dopustiť, jednoduché a predovšetkým chutné :)
jtana
krásne vysoký, mám malú otázočku - ten olej - tiež 3 hrnčeky?
zdezda
mám rada tento typ koláčov, aj hrušky máme, takže si ho upečieme :-)
hajni21
@ jtana, olej dávam len na oko cca tak 1 PL, lebo keď ho tam dám veľa tak koláč je príliš mastný a mazľavý. Takto bola bublanina ľahká a jemná :)
hajni21
@ jtana, olej dávam len na oko cca tak 1 PL, lebo keď ho tam dám veľa tak koláč je príliš mastný a mazľavý. Takto bola bublanina ľahká a jemná :)
jtana
ďakujem, myslela som ale pre istotu som sa opýtala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia