Hrnčekový čokoládový koláč

bubelka - fotkabubelka, 24. marca 2015
Hrnčekový čokoládový koláč
Foto: bubelka

Ak máte radi čokoládu a kakao, vyskúšajte túto rýchlovku.

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
1 hrnček
1 hrnček
3/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1 ks
150 - 200 g
300 - 400 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia si vymiešame s cukrom, postupne pridávame múku, olej, kakao a prášok do pečiva.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na ccca 20 min. pri teplote 170°C.

  3. 3

    Po vychlanutí cesta si pripravíme polevu. VO vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a postupne vmiešame šľahačkovú smotanu. Zmes necháme trochu vyhladnúť a rozotrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Máme radšej takéto koláčiky ako plnkové. Pekný recept.
maca1972
poznám, božský, ja dávam 6 vajec, aby ho bolo viac.. a používam trstinový cukor a špaldovú múku, cesto vyliate na pekáči posypem mrazenými čučoriedkami, pečiem tridsať minút.. polejem uvarenou kávou, potriem domácim marhuľovým lekvárom a nevieme sa dočkať, kedy čokoláda trocha stuhne... a tie chute keď sa spoja............ :)
marika21
Takéto koláčikové rada zjem, tak aj upečiem. Radšej ako s plnkou.KK5*
babinka
Vcera som ho urobila, pridala som hrubo posekane orechy, hnedy cukor, natrela pomarancovou marmeladou. Rodinke chutil, mne bol menej stavnaty, nabuduce este pred polevou ho natriem rumovou kavou. Velmi laky a rychly kolacik.
duha75s
Dnes som ho upiekla, je božsky. Ale na 170 st je malo. Po 20 min bol zvnútra neupeceny. Musela som zvýšiť teplotu na 180 a piecť ešte 15 min.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia