Horúce maliny

skatulka - fotkaskatulka, 10. januára 2016
Horúce maliny
Foto: skatulka

Horúce maliny na zimný večer. Skvelá kombinácia sladkého a kyslastého, horúcich malín a studenej zmrzliny.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na suchej panvici necháme skaramelizovať za lyžicu cukru. Pridáme mrazené maliny a necháme rozvariť. Naše maliny sme mali zo záhradky, odložené práve na zimu.

  2. 2

    Horúcu malinovú zmes naservírujeme do pohárov, pridáme zmrzlinu a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou. Zmrzlina sa hodí vanilková, alebo aj stracciatella, kde sa kúsky čokolády príjemne roztopia. Hneď podávame.

    Horúce maliny - obrázok 2
  3. 3

    Tento dezert sme prvýkrát ochutnali v hoteli v Oščadnici práve v zime a boli sme z neho nadšení. Odvtedy som sa ho chystala pripraviťaj doma. Myslím, že dnes na záver Vianoc sa dokonale hodil.

    Horúce maliny - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zmrzlina, Rýchla príprava (do 30 min.), Studené pokrmy

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
My si tiež takto pochutnávame na malinách z našej úrody. Je to vynikajúci dezert aj pre rýchle pohostenie nečakanej návštevy.