Grilovaný ananás

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ananás očistíme, nakrájame na kolieska a stredovú tvrdú dužinu vykrojíme. Ananás opečieme na grile alebo teflónovej panvici, až sa na ňom začnú objavovať tmavé fľaky. Potom polejeme karamelom a zohrejeme. Z upečených palaciniek vykrojíme oblátky (kolieska veľkosti ananásu alebo trojuholníky), na rozohriatom oleji ich z oboch strán krátko opečieme do zlatohneda a dáme osušiť na papierový obrúsok.
  2. Mali by ostať chrumkavé a pevné. Javorový sirup (med) zmiešame so sušeným ovocím nakrájaným na drobné kocky. Ak použijeme med, tak ho ochutíme citrónovou šťavou. Striedavo skladáme palacinkové oblátky a grilovaný ananás v karameli, posypeme práškovým cukrom a polejeme ovocím v javorovom sirupe.
  3. Náš tip: Palacinky možno nahradiť aj tortillovými plackami, zemiakovými lokšami alebo lasagnovými plátkami, ktoré vypražíme v oleji. Vzniknú tak oblátky, ktoré stačí pocukrovať.