Grilované kľúčové kosti z Pandy fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 20. októbra 2014
Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept)
Foto: stefanm

Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu a tak som sa rozhodol, že jeho prípravu a spracovanie zverejním. Nepridal som tu z rôznych technických dôvodov, ktoré sa vyskytli v našej domácnosti , už dávnejšie nejaký príspevok, ale o toto vás predsa nemôžem ochudobniť. Pozorne čítajte a sledujte túto prácu. Je to úplne jednoduché a v závere, pre tých čo ma chápu, dúfam, aj zábavné.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso uvoľnime pri kosti, vyberieme tuhé šľachy a ochutíme cesnakovou soľou.

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bez pridanie tuku vložíme do sáčku na pečenie, ...

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... prepichneme ho na niekoľkých miestach a ...

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... na trištvrte hodiny vložíme do vyhriatej rúry.

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vo výpeku osmahneme nakrájanú cibuľu ochutenú sójovou omáčkou a mäso sprudka do chrumkava ugrilujeme.

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podával som s dusenými zemiakmi, sójovou cibuľou, dusenou červenou kapustou a pivom. Verím, že som sa názvom jedla nedotkol ochranárov zvierat a chcem ich upozorniť, že sa jedná len o pokus o vtip a že som zámerne nepoužil výraz kľúčna kosť ale kľúčová a v slove Panda som použil zámerne veľké P, lebo takto sa morka(!), ktorú som dostal od známych volala. Mám pre vás pripravený aj hudobný gastrovidorecept v ktorom je jasne znázornene ako sa kľúčne kosti pandy vykosťujú.

    Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
s tebou je tu furt sranda..!!
že morčacia PANDA..!!
ja že si tu preto tak dlho chýbal..že si asi tú potvorku u protinožcov chytal..!!
a pečenie v sáčku..??
neskúšala som ešte takúto gastrohračku..
možno raz..:-)
no ufffffff@stefanm , to sa mi ale ulavilo, pri konecnom docitani receptu. Uz v nadpise som skoro oplakala tu chuderu pandu, ze musela zomriet len preto, ze si chcel niekto posmakovat na niecom vynimocnom. No naozaj ta lubim moc uz len preto, ze to bola len chudak morka. Ty si mi ale filuta vtipalsky:) Maj sa pekne.
joj a pri tom strasnom soku som ti zabudla pochvalit. Vyzera to velmi chutne a tym sackom na pecenie super, si velmi sikovny a tvoje recepty a aj vtipne komenty sa mi velmi pacia. Tuto dobrotu si spravim, jednoduche a urcite velmi chutne, ako vsetko od teba.
Tiež mám doma pečiace sáčky, ale úplne som na ne zabudla.....a páči sa mi aj klip, aj premena pandy na morku :-) Ale ešte viac sa mi tá morka, či len jej "kľúčová" časť páči už upečená a na tanieri. Bravo!
A - @stefanm , na plechu máš aj pečiaci papier, ten si mal pod tým všetkým, alebo si ho dal neskôr?
Pri pohľade na 1. bod postupu mi bolo jasné, že sa jedná o morčacie mäso, len som si nevedela predstaviť, ako z toho dostaneš Pandu:-)),
(ako v tom vtipe o váze a kvetoch)
Určite chutila vynikajúco!
Hneď mi bolo jasné, že nejde o pandu, tie kosti by boli hádam aj o niečo väčšie, ale ozaj chválim za originálny názov! :D :D :D Pobavilo ma to a spomenula som si ako som ako dievčatko z východoslovenskej dediny zjedla dedovho Hudriho :D
... ja používam tieto:




...ale tu, na internete ich nájdete, ako svojho času hovorila baba Tutuvka (pamätá tu niekto ešte na tv. reláciu Koleso šťastia??) milióóón!!!
Mno...ono je to především o předsudcích. Já bych do huby psa nevzal, ale někomu chutná, a nemusí být zrovna Číňan. Kočky se jedly celkem dost běžně, veverky v dřívějších dobách také. Proč tedy ne panda? :-) Mmch, já jsem kdysi řekl známé, že nejlepší pohled na králíka jest ten, kdy dotyčný leží na pekáči v troubě. Byl jsem označen za barbara, protože oni mají králíčka jako domácího miláčka. Inu, každému co jeho jest.
Jo, a nejlepší guláš je koňský, ale vážně mě nekamenujte. :-) Já mám koně rád, nejenom v hrnci.

Pridaj komentár k receptu: