Foto: stefanm
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu a tak som sa rozhodol, že jeho prípravu a Zobraziť celý popisDostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu a tak som sa rozhodol, že jeho prípravu a spracovanie zverejním. Nepridal som tu z rôznych technických dôvodov, ktoré sa vyskytli v našej domácnosti , už dávnejšie nejaký príspevok, ale o toto vás predsa nemôžem ochudobniť. Pozorne čítajte a sledujte túto prácu. Je to úplne jednoduché a v závere, pre tých čo ma chápu, dúfam, aj zábavné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso uvoľnime pri kosti, vyberieme tuhé šľachy a ochutíme cesnakovou soľou.
-
2
Bez pridanie tuku vložíme do sáčku na pečenie, ...
-
3
... prepichneme ho na niekoľkých miestach a ...
-
4
... na trištvrte hodiny vložíme do vyhriatej rúry.
-
5
Vo výpeku osmahneme nakrájanú cibuľu ochutenú sójovou omáčkou a mäso sprudka do chrumkava ugrilujeme.
-
6
Podával som s dusenými zemiakmi, sójovou cibuľou, dusenou červenou kapustou a pivom. Verím, že som sa názvom jedla nedotkol ochranárov zvierat a chcem ich upozorniť, že sa jedná len o pokus o vtip a že som zámerne nepoužil výraz kľúčna kosť ale kľúčová a v slove Panda som použil zámerne veľké P, lebo takto sa morka(!), ktorú som dostal od známych volala. Mám pre vás pripravený aj hudobný gastrovidorecept v ktorom je jasne znázornene ako sa kľúčne kosti pandy vykosťujú.
Zaujimava priprava masa s tym sackom najprv - beriem si inspiraciu ak dovolis @stefanm
že morčacia PANDA..!!
ja že si tu preto tak dlho chýbal..že si asi tú potvorku u protinožcov chytal..!!
a pečenie v sáčku..??
neskúšala som ešte takúto gastrohračku..
možno raz..:-)
A - @stefanm , na plechu máš aj pečiaci papier, ten si mal pod tým všetkým, alebo si ho dal neskôr?
(ako v tom vtipe o váze a kvetoch)
Určite chutila vynikajúco!
...ale tu, na internete ich nájdete, ako svojho času hovorila baba Tutuvka (pamätá tu niekto ešte na tv. reláciu Koleso šťastia??) milióóón!!!
Jo, a nejlepší guláš je koňský, ale vážně mě nekamenujte. :-) Já mám koně rád, nejenom v hrnci.