Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu a tak som sa rozhodol, že jeho prípravu a spracovanie zverejním. Nepridal som tu z rôznych technických dôvodov, ktoré sa vyskytli v našej domácnosti , už dávnejšie nejaký príspevok, ale o toto vás predsa nemôžem ochudobniť. Pozorne čítajte a sledujte túto prácu. Je to úplne jednoduché a v závere, pre tých čo ma chápu, dúfam, aj zábavné.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso uvoľnime pri kosti, vyberieme tuhé šľachy a ochutíme cesnakovou soľou.
  2. Bez pridanie tuku vložíme do sáčku na pečenie, ...
  3. ... prepichneme ho na niekoľkých miestach a ...
  4. ... na trištvrte hodiny vložíme do vyhriatej rúry.
  5. Vo výpeku osmahneme nakrájanú cibuľu ochutenú sójovou omáčkou a mäso sprudka do chrumkava ugrilujeme.
  6. Podával som s dusenými zemiakmi, sójovou cibuľou, dusenou červenou kapustou a pivom. Verím, že som sa názvom jedla nedotkol ochranárov zvierat a chcem ich upozorniť, že sa jedná len o pokus o vtip a že som zámerne nepoužil výraz kľúčna kosť ale kľúčová a v slove Panda som použil zámerne veľké P, lebo takto sa morka(!), ktorú som dostal od známych volala. Mám pre vás pripravený aj hudobný gastrovidorecept v ktorom je jasne znázornene ako sa kľúčne kosti pandy vykosťujú.