Grilované kľúčové kosti z Pandy (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu a tak som sa rozhodol, že jeho prípravu a spracovanie zverejním. Nepridal som tu z rôznych technických dôvodov, ktoré sa vyskytli v našej domácnosti , už dávnejšie nejaký príspevok, ale o toto vás predsa nemôžem ochudobniť. Pozorne čítajte a sledujte túto prácu. Je to úplne jednoduché a v závere, pre tých čo ma chápu, dúfam, aj zábavné.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso uvoľnime pri kosti, vyberieme tuhé šľachy a ochutíme cesnakovou soľou.
- Bez pridanie tuku vložíme do sáčku na pečenie, ...
- ... prepichneme ho na niekoľkých miestach a ...
- ... na trištvrte hodiny vložíme do vyhriatej rúry.
- Vo výpeku osmahneme nakrájanú cibuľu ochutenú sójovou omáčkou a mäso sprudka do chrumkava ugrilujeme.
- Podával som s dusenými zemiakmi, sójovou cibuľou, dusenou červenou kapustou a pivom.
Verím, že som sa názvom jedla nedotkol ochranárov zvierat a chcem ich upozorniť, že sa jedná len o pokus o vtip a že som zámerne nepoužil výraz kľúčna kosť ale kľúčová a v slove Panda som použil zámerne veľké P, lebo takto sa morka(!), ktorú som dostal od známych volala.
Mám pre vás pripravený aj hudobný gastrovidorecept v ktorom je jasne znázornene ako sa kľúčne kosti pandy vykosťujú.