Grilážové trubičky fotorecept

renama - fotkarenama, 28. septembra 2011
Grilážové trubičky (fotorecept)
Foto: renama

Po týchto trubičkách túžil môj ocko celé roky a mne ako milovanej dcére neostávalo nič iné, len zohnať recept a naučiť sa to. :)

25
porcií
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
1 KL
  ľubovoľná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Ja mám konečne formičky, ale doposiaľ som používala varechy. Formičky si vymastíme olejom, alebo konce varešiek.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upálime si karamel. Ja používam teflónovú panvicu, neprilepí sa tak veľmi na ňu.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme jednu malú kávovú lyžičku Hery a pomleté orechy.

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravený griláž vylejeme na papier na pečienie, zakryjeme ďalším papierom, cez ktorý vaľkáme. Pozor! Vaľkáme ešte horúci, rýchlo to tvrdne a ak bude tvrdý, tak trubičky veľmi neurobíme ;) Pracujeme rýchlo, žiadna telka, žiadna káva.......................a ja ešte aj sama fotím................

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame si štvorce, nožík je potrebné stále si namáčať v oleji, aby sa nelepil naň griláž

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a šúľame trubičky.........................konečne došiel manžel, tak mám detail aj z toho :D

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rýchlo chladnú a tvrdnú, tak hneď môžeme stiahnuť z formičky (varechy) a plniť čokoládovou plnkou. Dobrú chuť

    Grilážové trubičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Renama trubičky sú ukážkové a ja ešte pridám radu, švagor mojej mamy je cukrár, on tú griláž vaľká na naolejovanom plechu a keď tuhne, tak ju na chvíľku šupne do rúry
@lusinkab ak budeš robiť tie trubičky, mám pre Teba ešte jeden tip. Uskladňuj ich v uzatvorenej dóze (ja som ich robila aj týždeň pred plnením) kým ich nebudeš plniť, pretože na vzduchu zmäknú hneď do druhého dňa a už nebudeš mať čo plniť ;)
@mariaklara robím to z tejto dávky naraz, ale využívam rúru, keď stvrdne, šupnem do nej na chvíľu rozvaľkané cesto aby zmäklo a pokračujem...........všetko robím na papieri na pečenie a ten prekladám na plech nahriať........keď robím tieto trubičky, nik mi nesmie "zavadziať" v kuchyni, aby som ich rýchlo natočila