Foto: eldina
či už na stôl alebo na stromček...:) do 30 minút hotové
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme : / múku som nevážila, miera je cca, pridávať toľko, kým sa cesto nelepí, cukor tiež podľa toho, ako ľúbite sladké/
-
2
všetko, okrem kakaa zmiešať, maslo by malo mať izbovú teplotu, ľahšie sa s ním pracuje, ale dá sa aj bez toho..:), potom polovicu oddeliť a a do druhej primiešať kakao, dobre zapracovať do cesta
-
3
pracovnú dosku trochu pomúčiť, cesto vyvaľkať na hrúbku, akú chcete, aby gombíky mali / pri pečení nerastú/, vykrajovať kolieska a dávať na plech, vystlaný papierom na pečenie ...(medzitým si trúbu predhriať na 180°C)
-
4
gombíky som vytvárala pomocou vrchnáčika na ozdobné guličky (jedlé) a slamky..cesto išlo do slamky fantasticky, nevyfukovala som zvyšky, jednoducho som z nej odstrihla, ked už "nebralo" a pokračovala dalej (slamky sú dosť dlhé)..:)
- 5
piecť 10 min na 180 °C, nie dlhšie, všetko bolo do 30 minút /cesto nie je treba dať do chladničky na pol hodinu/..
- 6
nabudúce pridám aj malinový puding, kvôli farbe------gombíky na stole vyzerajú úžasne..:).../na stromčeku by sa tiež určite vynímali..ešte uvidím, či ostanú, kým sa bude zdobiť../..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu