Gaštanová roláda

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 31. marca 2014

www.fitnessdesserts.blogspot.sk

12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
2 ks
7 PL
2 PL (mletých ovsených vločiek)
1 PL
1 PL (malinový alebo marhuľový)
3 PL
 štipka
1 PL
1,5 ČL
250 g
3 ks
 malinový alebo marhuľový na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút.

  2. 2

    Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme.

  3. 3

    Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@katyperry31 ,takéto dezerty si pripravuješ v ktorej fáze fitnes programu? ja sa nestravujem extra zdravo,doprajem si sladkosti,ale toto je podľa mňa kalorická bomba:-)
mlieko susene,arasidove maslo..priberam,uz ked to citam :) ale zaiste je to pochutka