Foto: katyperry31
www.fitnessdesserts.blogspot.sk
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
2 ks |
|
7 PL |
|
2 PL (mletých ovsených vločiek) |
|
1 PL |
|
1 PL (malinový alebo marhuľový) |
|
3 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
1,5 ČL |
|
250 g |
|
3 ks |
|
malinový alebo marhuľový na potretie |
|
Postup
-
1
Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút.
- 2
Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme.
- 3
Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne jedine, co tam vadi, je 1,5 prasku do peciva. Zaujimalo by ma, ci ho tam moc necitit - ked peciem kolac, do ktoreho ide co len jedno cele balenie, uz mi to vadi.