Fúkané rožky z maku
Autor receptu: tekvica
Ľutujem, že som sa neodvážila vyskúšať už skôr. Mak máme u nás všetci radi, tak som
vyskúšala dať do rožkov namiesto orechov alebo kokosu mak a lahôdka je na svete. V
čokoláde nenamáčam, aby som náhodou nepokazila túto skvelú chuť.
30 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Všetky sypké suroviny poriadne premiešame v mise. Pridáme zmäknutú Heru (keď použijete maslo, koláčiky budú oveľa krehkejšie a trochu sa budú rozpadať) a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto plníme do formičiek na rožky asi do 3/4. Viac nie, aby nepretiekli cez okraj. Rúru rozohrejeme na 160 °C a koláčiky upečieme. Ja som piekla veľké 20 min. a malé 15 min., treba odsledovať, každá rúra pečie inak. Koláčiky majú mať trochu zlatistú farbu.
- Po upečení necháme vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek. Ja si trošu pomáham príborovým nožom, ale len tak jemnučko, aby som ich nepoškodila. Mali by sa potom namáčať do čokolády, ale ja nie som jej fanúšik, takže ich už len odložím a budem dúfať, že nejaký ostane do Vianoc. Dobrú chuť.