Fitness tiramisu

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 2. júna 2014

Tiramisu je podľa mňa ideálny dezert, ktorý chutí výborne aj vo fitness verzií. Namiesto tučného syra mascarpone som použila jemnú ricottu, namiesto likéra amaretto Zobraziť celý popisTiramisu je podľa mňa ideálny dezert, ktorý chutí výborne aj vo fitness verzií. Namiesto tučného syra mascarpone som použila jemnú ricottu, namiesto likéra amaretto rumovú esenciu a namiesto cukru vanilkový proteín. Piškóty sa tiež dajú použiť akékoľvek, môžu byť klasické detské piškóty, celozrnné, špaldové či bezlepkové, je to jedno, všetko bude chutiť úžasne. Ja som nerobila z piškótov vrstvy, ale použila som len pár kúskov na chuť, čo úplne stačilo. http://fitnessdesserts.blogspot.sk/

Suroviny

250 g
1 ks
1 odmerka
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajíčko rozbijeme a bielko oddelíme od žĺtka. Potom z bielka vyšľaháme hustý sneh. V druhej miske pridáme k žĺtku čajovú lyžičku proteínu a tiež prešľaháme mixérom. V ďalšej miske zmiešame ricottu s proteínom a rumovou esenciou. Pridáme rozšľahané žĺtko a dobre premixujeme. Túto zmes pridáme po tretinkách do snehu z bielka a jemne zmiešame stierkou, aby zmes ostala nadýchaná.

  2. 2

    V silnej káve namáčame piškóty a ukladáme do dvoch dezertných misiek. Potom pridáme našu tiramisu hmotu, ktorou prekryjeme piškóty. Nakoniec jemne posypeme kakaom cez sitko a ozdobíme napríklad kávovými zrnkami.

  3. 3

    Tiramisu odložíme na pár hodín do chladničky, a potom si ho vychutnáme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia