Egrešový perník

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
Egrešový perník
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 PL
1 ČL
2 ks
200 ml
1 bal.
200 g alebo pohár egrešového kompótu




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame všetky suroviny spolu s povarenými egrešmi (alebo kompótom) aj so šťavou, ktorá sa pri varení vytvorila.

  2. 2

    Zmes nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy lebo plechu.

  3. 3

    Pečieme v predhriatej rúre na 175°C. Po upečení nakrájame a pocukrujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia