Dukanovský bazový sirup bez cukru

dzekina261 - fotkadzekina261, 13. mája 2014

K tomuto receptu som sa odhodlala nakolko držím dietu (dukanovu) kde sa nemôže žiaden cukor. Tak som vyskúšala tento svoj recept. Inak sirup je Zobraziť celý popisK tomuto receptu som sa odhodlala nakolko držím dietu (dukanovu) kde sa nemôže žiaden cukor. Tak som vyskúšala tento svoj recept. Inak sirup je parááádny :)

36 h minút
príprava
5 min minút
tepelná úprava

Suroviny

25 ks
1,5 l
30 g (Citrodeko - kyselka)
1 ks
150 ks




Postup

  1. 1

    Do vody si dáme kyselku, rozmiešame - pridáme bazové kvety, umytý a na kolečká nakrájaný citrón a necháme 1 a pól dňa lúhovať. Potom precedíme cez sitko do ktorého si dáme gázu a dobre vyžmýchame. Malo by ostať tak cez liter sťavy.

  2. 2

    Dáme do hrnca a pridáme umelé sladidlo a necháme prejsť varom. Naplníme do sklenenej fľaše a po vychladnutí uskladňujeme v chladničke. Je fakt super !!!!

  3. 3

    Moja rada !!.... nerobte si z väčšej dávky, pretože neviem či neskysne. Robila som teraz prvý raz na skúšku. Radšej si nasuším bazu a z toho si priebežne budem robiť takýto sirup, je to podľa mňa jedno či je čerstvá alebo usušená....takže hor sa do toho milé DUKANKY :)

Diskusia k receptu

paeva
vraj aj pre cukrovkárov je umelé sladidlo horšie ako cukor.
ale sirup si urobím
kristtin
ja som drzala dukanovku a este stale sa v podstate podla toho stravujem..ale umele sladidlo som nepouzivala..skus to nahradit sirupom z agave, alebo brezovym cukrom alebo steviou..je to takisto bez kalorii a nie je to chemia :)
gubics
Moja zlatá, dali ste si toľko toho umelého sladidla, že sa od toho otrávite. Neviem aké sladidlo ste používali, ale vygúglite si aké má vedľajšie účinky,a narábajte s tým opatrnejšie.
Nepoznám tie umelé sladidlá, lebo ich nikdy nepoužívam, len ten počet ma vystrašil.
1x cajca
havino
jezus maria, zatial si neodpovedala na komentáre a ja len v kútiku duše verím, že si chcela napísať na 1,5 L vody 17 ks sladidla, ak sa tu vrátiš a dala si toľko koľko si napísala, prosím nerob to, už vôbec nie pri chudnutí, ved je toľko zdravších náhrad, môj polovičiak je DIA a nikdy ma nenapadlo mu dať umelé sladidlo, to radšej bez, vylúčiť všetko sladké, kedže net je plný noviniek, sadla som a prečítala a dočítala aj o iných a menej škodlivých ak vôbec škodlivých náhradach, xylitol, začínala som steviou, momentálne sme nahradili cukor Zero cukrom, dlho mal cukor priemer 6,9 pol roka sme na 5,8, daj si povedať
1x cajca
evanaaa
Xylitol a stévia sú bezkalorické......ja by som tiež chcela robiť ovocné či bylinkové sirupy, ale zastavuje ma práve to, že tam nemôžem dať cukor. No a čo sa týka tbl, ja používam na sladenie nápojov, lebo nesladké by mi nechutilo ( káva, čaj....) a čo iné tam dať? Prírodné cukry sú dosť drahé na denné používanie. Kupujem tú ploskú krabičku (ovál) v Kauflande alebo v Lídli, ale aj tekuté a niekedy ak ideme do Rakúska, kúpim aj tam nejaké sladidlá či už tabletkové alebo tekuté.
dzekina261
baby ja som si toho vedomá že umelé sladidlo je zle, ale ved ho nejdem vypiť naraz ten sirup!!! A nabudúce dám určite buď nemej alebo to nahradím steviou...len toto bolo prvý krát čo som skúšala. A toho sirupu ozaj len za malú lyžičku stačí na 3dlc. Je to ozaj len pre tých čo držia dietu aby nepili len vodu :)
Ešte raz pripomínam bol to len pokus, ale je dobrý ten sirup.
kaykai
Vy ste tiez pekne neinformovani zadubenci. Google existuje, STEVIA pochadza z rastliny TAK AKO CUKOR. To aspartam je zlo, takisto ako aj glukozovo-fruktozovy sirup ktorym nadajate svoje tucne deti v sladkostiach a sirupoch z obchodu. A co glutaman? Chuti vam v restauraciach? Nemate nahodou tiez obezitu alebo cukrovku? Rakovinu? Trosku informovanosti do zivota nikdy nezaskodilo!


Rastlina Stévia cukrová patrí do rodu Stevia, kde sa nachádza až 150 druhov. Pochádza z Paraguaja, odkiaľ sa postupne dostala do celého sveta. Japonsko je dnes najväčším exporterom na svete, najkvalitnejšej Stevie. Stévia je menší krík, ktorý dorastá do výšky 30-60 cm a jeho najväčšou výhodou je, že je až 30 krát sladší ako cukrová repa.

 steviacukrova.sk
kaykai
A vonkoncom ani cukor nie je nicim dobry pre zdravie, len pre ludi ktori si pestuju tuky a choroby.
adakovalinka
Stévia nie je umelé sladidlo, v postupe je napísané "umelé sladidlo" ale Stévia je prírodné sladidlo. Tak ako hroznový, trstinový, melasový, hnedý nerafinovaný cukor sú oveľa zdravšie ako biely cukor. Je pravda že všetky tieto cukre majú výraznú, inú chuť a treba si na ne zvyknúť.
Keď som cestovala v Karibiku alebo v Afrike, všetci hrýzli cukrovú trstinu, neviem nakoľko je zdravá alebo nezdravá, ale zuby majú silné aj bez drahej zubnej starostlivosti.
V každom prípade, pekný recept, je pravda že bez kyseliny a sterilizovania by sa asi pokazil.
Veľa šťastia pri diéte a nových nápadoch.
katka78
@kaykai pointa je v tom, že v recepte bolo pôvodne použité umelé sladidlo, myslím aspartam. Preto je tá diskusia aká je. Až neskôr autorka umelé sladidlo zmenila na stéviu (viď jej vlastný komentár 28. mája 2014 o 20:05). Nabudúce sa skús možno trochu viac poobzerať okolo seba a nauč sa čítať s pochopením, prv než začneš ľuďom nadávať do zadubencov a urážať ich deti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia