Mäso

/ 808. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Rybací šalát

    Mrazené filé osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a krátko podusíme. Vychladnuté vykostíme a nakrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme nakrájanú cibuľu aj s vňaťou a podľa chuti okyslíme citrónovou šťavou.

  • Recept bez obrázku

    Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

    Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané filé

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

  • Recept bez obrázku

    Kapor na zemiakoch

    Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zemiaky osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a rascou. Cibuľu pokrájame na kolieska a speníme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh so šampiňónovou plnkou

    Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler, šampiňóny, osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme strúhanku, smotanu a pažítku. Dobre zamiešame a chvíľu dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Kapor v syrovej omáčke

    Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Hydinový šalát so sójovými klíčkami

    Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu a trochu cukru. Všetko spolu dobre premiešame a necháme 2 až 3 hodiny odležať.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka s dubákovou omáčkou

    Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme priečne zárezy. Dôkladne ju potrieme soľou a koreninami (bazalku pridáme až tesne pred tepelnou prípravou), pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme...

  • Recept bez obrázku

    Treska zapečená s paradajkou

    Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr postrúhame. Na mäso poukladáme kolieska paradajky, pridáme vetvičku rozmarínu a posypeme syrom.

  • Recept bez obrázku

    Ľahký kurací šalát

    Do misky dáme ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľaháme metličkou. Tenkým pramienkom prilievame za stáleho miešania olej. Estragón nadrobno nasekáme, vmiešame ho do zálievky a podľa chuti okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zubáč zapečený s karfiolom

    Očisteného, umytého, na porcie pokrájaného zubáča posolíme a urestujeme na masle. Pekáčik vymastíme a dáme doň ružičky uvareného karfiolu.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný kapor

    Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán opečieme do ružova.

  • Recept bez obrázku

    Makrely na paprike

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Losos po grécky

    Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena. Vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú cibuľu a hríby. Zalejeme vínom, pridáme na plátky posekané olivy a krátko povaríme....

  • Recept bez obrázku

    Zapečená ryba s jablkami

    V šupke uvarené očistené a na plátky pokrájané zemiaky dáme do vymasteného pekáča, osolíme, pokladieme na ne pokrájanú rybu a na plátky pokrájané jablká. Zalejeme smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajcia a dáme piecť.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé po labužnícky

    Filé nakrájame na plátky a namočíme do osoleného mlieka. Anglickú slaninu pokrájame na tenšie plátky. Do misy z ohňovzdorného skla striedavo kladieme plátky slaniny a filé.

  • Recept bez obrázku

    Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou

    Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a olivovým olejem, osolíme a okoreníme podľa chuti a do zmesi uložíme steaky. Necháme v chladničke marinovať asi 2 hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Kapor so šalviou

    Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v múke zmiešanej so sladkou paprikou a prudko osmažíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka so zeleninou

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, soľ, rascu a podusíme.

  • Recept bez obrázku

    Pečené plnené pstruhy

    Najprv si pripravíme plnku. Pomleté mäso a cibuľu zmiešame so strúhankou. Osolíme, okoreníme a premiešame s rozšľahaným vajcom. Potom zmes opražíme v rozohriatom tuku, podlejeme hydinovým vývarom, prikryjeme a domäkka udusíme.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist