Foto: mimka946
Kedže tu mame jar a luky plne púpavy rozhodla som sa prvy krat vyskusat takyto med :-))
Postup
-
1
Nazbierame si púpavu :) Dnes je krasne tak som sa vybrala zo psikom na "zber" :)) Dáme do hrnca a prilejeme vodu.Dáme variť,varime na mierno ohni hodinu.
- 2
Po hodine ho odcedíme a kvety vyhodíme.Pridáme cukor,zamiešame a dáme znova na sporak.Varíme este za občastneho miešanie 45 mnút.
- 3
Odstavíme. Nalejeme do flašiek a nechame vychladnúť.Potom ich uz len odlozime na dobre miesto skadial hned nezmyznu :))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sa robí tak isto len sa menej varí.
@mimka neviem si predstavit od coho mozes mat tvoj med taky svetly...doteraz som videla kazdemu len TMAVY med,aj moj je vzdy tmavy z pupavy,to asi preto,ze si to nedala cez noc STAT-odtoho to zhnedne-vymoci sa pupava aj vsetky jej vitaminy ;-) a potom sa vari.Takyto svetly,ako mas ty,zvykne byt moj "Agatovy med" :-) Dufam,ze sisa nenahnevala...neviem odkial mas ten svoj recept,ale skus 1davku vyskusat aj podla receptu,co dala LINK @ancicka ,robim ho uz roky tak isto a je skvely ;-) uvidis,ze pocitis rozdiel v chuti...ved clovek sa stale uci,treba vyskusat viac receptov...mozno sa milo prekvapis ;-DD
Akurát dnes ho robím a ja ho mám väčšinou svetlý,ale už sa mi stalo,že ked som málo miešala,tak mi stmavol a aj chuť bola karamelová.No do čaju bol dobrý a minul sa tak isto ako svetlý.