Foto: adula76
Na nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som Zobraziť celý popisNa nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som skúsila, ako ho urobiť bez akejkoľvek živočíšnej zložky. Ak sa pýtate, prečo je také tmavé, je to tým, že je robené z trstinového cukru.
príprava
Postup
-
1
Mlieko, cukor a Alsan dáme do hrnca a privedieme k varu. Uberieme plyn a varíme do zhustnutia. Trva to cca 20 minút, podľa toho, ake husté Salko chceme mat. Necháme vychladnúť. Zo 400 ml mlieka máme asi 200 ml Salka, t.j. polovicu konzervy. Dnes som ho použila do karamelových oplátok a do vylepšených "burizónových" guliek.
- 2
Ak sa vám zvýši, uskladnite ho v chladničke a môžete ho využiť ako polevu do jogurtu, ako topping na rôzne koláče či zmrzlinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to margarín, ktorý pozostáva: palmový tuk,kokosový tuk,slnečnicový olej,mrkvová šťava,voda,sójový lecitín,citrónová šťava a citrónová silica a dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou. Namiesto neho môžeš použiť maslo, Heru, Palmarin...