Domáce Salko z kokosového mlieka

adula76 - bez fotkyadula76, 4. apríla 2015
Domáce Salko z kokosového mlieka
Foto: adula76

Na nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som Zobraziť celý popisNa nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som skúsila, ako ho urobiť bez akejkoľvek živočíšnej zložky. Ak sa pýtate, prečo je také tmavé, je to tým, že je robené z trstinového cukru.

30 minút
príprava

Suroviny

400 ml
130 g
25 g




Postup

  1. 1

    Mlieko, cukor a Alsan dáme do hrnca a privedieme k varu. Uberieme plyn a varíme do zhustnutia. Trva to cca 20 minút, podľa toho, ake husté Salko chceme mat. Necháme vychladnúť. Zo 400 ml mlieka máme asi 200 ml Salka, t.j. polovicu konzervy. Dnes som ho použila do karamelových oplátok a do vylepšených "burizónových" guliek.

  2. 2

    Ak sa vám zvýši, uskladnite ho v chladničke a môžete ho využiť ako polevu do jogurtu, ako topping na rôzne koláče či zmrzlinu.

Diskusia k receptu

zlota1
tak toto vyzera lakavo,urcite vyskusam)),este sa chcem spyta co je to za tuk,ten alsan?
adula76
@zlota1
Je to margarín, ktorý pozostáva: palmový tuk,kokosový tuk,slnečnicový olej,mrkvová šťava,voda,sójový lecitín,citrónová šťava a citrónová silica a dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou. Namiesto neho môžeš použiť maslo, Heru, Palmarin...
evani
Tak tento recept ma velmi potesil, presnie nieco taketo som hladala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia