Domáce Salko z kokosového mlieka

Autor receptu: adula76

Na nepečené sladkosti aj na krémy som používala kupované Salko, potom som sa dozvedela, že sa dá urobiť aj doma. No a teraz som skúsila, ako ho urobiť bez akejkoľvek živočíšnej zložky. Ak sa pýtate, prečo je také tmavé, je to tým, že je robené z trstinového cukru.

30 minút
príprava

Postup

  1. Mlieko, cukor a Alsan dáme do hrnca a privedieme k varu. Uberieme plyn a varíme do zhustnutia. Trva to cca 20 minút, podľa toho, ake husté Salko chceme mat. Necháme vychladnúť. Zo 400 ml mlieka máme asi 200 ml Salka, t.j. polovicu konzervy. Dnes som ho použila do karamelových oplátok a do vylepšených "burizónových" guliek.
  2. Ak sa vám zvýši, uskladnite ho v chladničke a môžete ho využiť ako polevu do jogurtu, ako topping na rôzne koláče či zmrzlinu.