Domáce rezance

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. marca 2013
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-2,5 dl
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme trochu soli, vajíčko a rukou vypracujeme cesto, za stáleho prilievania vlažnej vody. Keď je cesto dobre vymiesené a tuhé, preložíme ho na dosku. Cesto potom natenko vyvaľkáme. Necháme ho trochu zaschnúť, pokrájame ho na širšie pásy, ktoré poprekrajujeme na polovicu a potom na štvrtiny a vkladáme do strojčeka na rezance . Z cesta môžme pripraviť ľubovoľne nakrájané rezance, fliačky, ... Ak rezance nepoužijeme hneď, necháme ich usušiť.

    Domáce rezance - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
:) dnes som robila, z kila muky. Tenke, siroke, polovicu sirokych som zafarbila spenatom na zeleno, uz sa susia na plechoch. Ale taketo krasne tenulinke nemam, asi mam iny strojcek.