Domáce rezance

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. marca 2013
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
2-2,5 dl
štipka




Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme trochu soli, vajíčko a rukou vypracujeme cesto, za stáleho prilievania vlažnej vody. Keď je cesto dobre vymiesené a tuhé, preložíme ho na dosku. Cesto potom natenko vyvaľkáme. Necháme ho trochu zaschnúť, pokrájame ho na širšie pásy, ktoré poprekrajujeme na polovicu a potom na štvrtiny a vkladáme do strojčeka na rezance . Z cesta môžme pripraviť ľubovoľne nakrájané rezance, fliačky, ... Ak rezance nepoužijeme hneď, necháme ich usušiť.

    Domáce rezance - obrázok 1

Diskusia k receptu

malapiskota
:) dnes som robila, z kila muky. Tenke, siroke, polovicu sirokych som zafarbila spenatom na zeleno, uz sa susia na plechoch. Ale taketo krasne tenulinke nemam, asi mam iny strojcek.
akeber
niet nad domáce rezance , ešte že je svokra na dôchodku :-D ( náš výrobca :-D )
havino
pekné ich máš, ja som v sobotu tiež robila z 8 vajec, mám odrezancované na mesiac, vyváľkam na strojčeku, ale krájam ručne
ewina
ja zasa robim tak, ze cast hrubej muky nahradím polohrubou a vodu nedavam, ale pridam 1PL oleja.
pachola
používam polohrubú múky /iba Pohronský Ruskov/ a vajcia, žiadna voda,iba trochu oleja a to musia byť každú nedeľu v polievke domáce rezance
remcula
Nikdy je teda nemám tak tenké, krájím je ručně, protože u nás všichni říkají, že vypadají víc domácí:-)
manya
ako dieťa som obdivovala starkú keď krájala rezance, nikdy nebudem tak vedieť, robím domáce ale vaľkám a krájam na strojčeku, keď už ho mám tak ho treba využívať
manya
tvoje rezance sú nádherné, pekne vysušené
douglas
Vyzeraju velmi pekne, moja mamka ich robila kazdu nedelu rano pretym nez sme sli do kostola. Krajala ich lavou rukou aj napriek tomu, ze bola pravacka.
marika21
Presne podľa tvojho receptu robievam cestoviny na makové, zemiakové, kapustové,... Ale sú na hrubšie nakrájané rezance. Tiež fliačky. Soli sám viac ako štipku. Tvoje sú krásne, tenučké, strojčekom nakrájané. Krájam ručne.
marienka44
Ale keď chceme rezance uskladniť na dlhšie, soľ nepridávame. Soľ je hygroskopická, rezance navlhnú. A tž voda ide kam? V popise sa nespomína. Recept na rezance do polievky je 1 vajcce na 100 g múky, na 500 g je málo 1 vajce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia