Foto: michal1977
Domáce sú domáce...kto ich skúsi, tak už kúpené v obchode nebude chcieť :( ... Moja polovička už iné nechce ani vidieť :))
porcií
príprava
Postup
-
1
Hladkú múku a domáce vajcia dáme do misy.
-
2
A poriadne miesime...ja používam vždy rukavice, lebo aspoň podľa mňa by ich mal používať každý, kto pripravuje jedlo, ktoré bude aj pre iných (ak len pre seba, tak je jeho problém, že bude mať nehygienické jedlo)...:)
-
3
Vymiesené cesto...ak by bolo veľmi tvrdé, tak môžete pridať trošku vody, ale v zásade má byť cesto tvrdšie.
-
4
Cesto si zabalíme do potravinárskej fólie aby nám neobschlo. Odkrojíme si kruh hrubý cca 1 cm a začneme "makať" na stroji... Ja začínam na strupni "0". Na tomto základnom stupni cesto poprekladám a prevaľkám niekoľkokrát, aby bolo cesto úplne hladké.
-
5
Potom jedenkrát na stupni "3"...
-
6
...na stupni "6" a nakoniec na stupni "9", čo je posledný stupeň hrúbky cesta.
-
7
Cesto si dáme vyschnúť napríklad na obrus. Cesto by malo byť tak suché, aby sa dalo prehnúť bez zlomenia ale nesmie byť úplne vlhké, lebo potom by sa nám rezance počas sušenia zlepili do jednej kopy a boli by rovno na vyhodenie...(u mňa to býva cca 45 min.).
-
8
Ja potom cesto nakrájam na 5-7 cm dlhé pláty a tie už dávam do strojčeka aby sa z nich stali rezance aké chceme...
-
9
Pripravené rezance dáme opäť na obrus vysušiť (najlepšie do nasledujúceho rána).
-
10
A tu máme hotové rezance pripravené na uskladnenie...U nás doma nemajú dlhú životnosť... :) Už len pripraviť slepačí vývar a je to.
@michal1977 , máš to u mňa. A pridávaj recepty, bude nás tešiť.
ale šikovny kuchar chýba :-((
@michal výborný recept, doteraz som robila a poznala recept na cestoviny iba z hrubej múky, vyskúšam aj z hladkej, ďakujem