Domáca tvarohová zmrzlina fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 23. júna 2011
Domáca tvarohová zmrzlina (fotorecept)
Foto: tkatka

Medzi zmrzlinami nemôže chýbať tvarohová :)))

10 minút
príprava

Suroviny

3 dl
1,5 dl
20 dkg
1/2 bal.
25 dkg




Postup

  1. 1

    Mlieko, smotanu na šľahanie, kryštálový cukor, vanilkový cukor dáme do hrnca a necháme zovrieť. Odstavíme a necháme vychladúť.

    Domáca tvarohová zmrzlina (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh vymiešame na haldko (alebo dáme jemný tvaroh) a pridáme do vychladnutej zmesy.

    Domáca tvarohová zmrzlina (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Zamiešame a vylejeme do dózy, dáme do mrazničky a 3x po 30 minutách premiešame.

    Domáca tvarohová zmrzlina (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Podávame :)))

    Domáca tvarohová zmrzlina (fotorecept)  - obrázok 4

Diskusia k receptu

miluna
@tkatka , pacia sa mi Tvoje zmrzliny, skusala som aj nejake robit, ale mam jeden problem, ked ich dam mrazit, velmi sa zamrazia a nedaju sa hodnu chvilu ani odkrojit ci nabrat. Kupovane to nerobia. Nevedela by si mi poradit, ako´to robis Ty? alebo ci to aj Tebe robi? Ja viem, ze najjednoduchsie je zapnut slabsie mraziak, ale kvoli ostatnym potravinam to asi nie je dobry napad. Dakujem za odpoved.
tkatka
@miluna áno aj mne to robí, ja pred podávaním trochu odmrazím, tak že dám von na niaký čas.
3sandra3
dievčatá, možno to robí to mlieko, že sa zmrzlina stáva vodovou a preto sa zamrznutá nedá krájať... či?.... no neviem,,,,
violetacamorova
Robila som jogurtovú zmrzlinu tuna z varechy, neide do nej mlieko iba smotana na šľahanie a jogurt, dala som taký super grécky hustý a mala som podobný problém ako vy žienky, že bola zmrzlina veľmi tvrdá, tak už len ju pred podávaním nechať trochu rozmraziť vonku, ale chuťovo bola výborná.
3sandra3
ktovie čo dávajú do tých, čo kupujeme,,, možno nemrznúcu zmes... hihi :-))
hubata
A nezabúdate zmrzku premiešať kým ešte nie je úplne tuhá - tak ako to radí aj @Tkatka ? Lebo sa vám tam utvoria kryštáliky, nie je potom hladká a je aj tvrdá. Ale takúto tvarohovú som ešte nerobila a od @Tkatky sú recepty vynikajúce. Teraz ma síce troška pomýlila, lebo nedala zmrzku na známy červený tanierik s ornamentmi. Ukladáám !
3sandra3
nie, nezabúdame premiešavať... ale ved nakoniec to nevadí, vyberiem zmrzku o 10 min. skôr a trocha povolí...
evanaaa
Aj ja som robila pred pár dňami tú jahodovú zo šľahačky a nechala som ju chvíľu omraziť, ale bola výborná! Urobím zasa ak budem mať miesto v mrazničke. Ideálne by bolo rozdeliť to do menších nádob, len potom to premiešavanie.... Ja som miešala viackrát než tri, ale spočiatku,kým je to dosť tekuté stačí aj po 3/4 hodine.
myka
Do zmrzliny treba dať alkohol a potom nezmrzne na skalu :0)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia