Asi pred týždňom sa ku mne dostal recept na domácu Lučinu. Prešlo to toľkými mailami, že ozaj netuším, kto to vymyslel. Ale vymyslel to Zobraziť celý popisAsi pred týždňom sa ku mne dostal recept na domácu Lučinu. Prešlo to toľkými mailami, že ozaj netuším, kto to vymyslel. Ale vymyslel to veľmi dobre!
Postup
-
1
Pripravíme si ešte väčšie husté sitko a plátenko (látku, ktorou vyložíme sitko). Postup je veľmi jednoduchý: jogurty a smotanu so štipkou soli zmiešame a vylejeme do sitka s plátenkom.
- 2
Sitko uložíme na misku, aby mohla odkvapkávať srvátka (bude jej skoro liter!). O 24 hodín máme zhruba 1/2 kg vynikajúcej pomazánky na chlebík, či rožtek, alebo trebárs základ na tiramisu.
- 3
Srvátku som použila napríklad do cesta na domáce slané palice od @ceresnicka1.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jozka2 . máš síce pravdu, ale len, keď ide o mlieko domáce, nie kupovanú bielu vodu:)
Získanú srvátku používam do cesta alebo ju pijeme v rámci pitného režimu.
cibulku a podobne , ozaj velmi dobré.....:))