Foto: misqs17
námet na koláčik je z knihy Traditional Family Cakes, akurát ja som si upravila niektoré suroviny podľa seba :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
150 g (margarín) |
|
150 g |
|
3 |
|
4 PL |
|
180 g (plain flour) |
|
50 g |
|
200 g cerstvé |
|
Mrvenica: | |
75 g (plain flour) |
|
50 g - zmaknute |
|
50 g |
|
50 g posekané |
|
1/2 ML |
|
1/2 ML (mixed spice) |
|
Postup
-
1
formu si vystelieme paierom na pecenie, ja som mala stvorcovu 20cm... zmaknute maslo (margarin) vymiesame z cukrom, pridame 3 vajcia, vyslahame, dalej pridame jogurt, muku, mandle. Ked je vsetko pekne vymiesane, polovicu cesta dame do formy, posypeme polovicou cucoriedok...
-
2
a znova zopakujeme, cesto a cucoriedky.
-
3
spravime si mrvenicu, muku, zmaknute maslo, hnedy cukor, posekane orechy, skoricu a korenie, vypracujeme rukami, a posypeme kolac...a dame piect na 170C cca. 1 - 1/4 hodiny alebo do zlatohneda...
-
4
hotovo, nechame vychladnut...
-
5
podavame samotne, so slahackou, pudingom...
Diskusia k receptu