Cola Hop koktail fotorecept

stava - fotkastava, 8. júna 2011
Cola Hop koktail (fotorecept)
Foto: stava

Na strednej škole sme v rámci nejakej hodiny pripravovali tento koktail a hoci v tej základnej verzii alkohol nebol, poriadne sme sa pri tom Zobraziť celý popisNa strednej škole sme v rámci nejakej hodiny pripravovali tento koktail a hoci v tej základnej verzii alkohol nebol, poriadne sme sa pri tom bavili...:-) to bolo asi preto, že sme mali sladkých 15 a všetko nám pripadalo veľmi smiešne...xixi... tento koktail mi pripomína moju pubertu...:-)

6
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 l, alebo cola pripravená zo SodaStreamu
1 ks
3 dcl alebo whisky cream resp. likér




Postup

  1. 1

    Na jeden koktail potrebujeme len Coca-colu a vanilkovú zmrzlinu. To si detičky pochutnajú. No pre dospelých je tu pozmenená verzia s pridaním whisky prípadne menej percentného alkoholu ako je Whisky cream či iný likér.

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    No a ešte potrebujeme nejaký šejker alebo nádobu v ktorej sa to všetko dobre premieša...

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pohára si nalejeme colu.

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom dáme na "dopenenu" colu kopček zmrzliny...noooo...môžeme aj dva kopčeky...xixi a ak to podávame deťom...tak to všetko dobre premiešame a podávame...

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ak nápoj chceme piť my dospeláci, tak dolejeme poriadnu Whisky alebo Whisky cream či iný likér...:-) ja ľúbim whisky cream...tak som si aj namiešala ...manžel má radšej niečo tvrdšie, tak jemu som namiešala s poriadnou Whisky...:-)

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko dobre premiešame...ak máme šejkr, tak ho využijeme...:-) nalejeme do pohárov a na vrch dáme ešte malé kopčeky zmrzlinky...manžel ľúbi aj čokoládový toping, tak som mu ho tam dala...čo pre neho nespravím? :-) ozdobíme slamkou a podávame....dobrý šmak prajem :-) hlavne teraz v lete je to príjemný osviežujúci koktail...

    Cola Hop koktail (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi pekné, aj to xixi je pekné a nech Ti manžel 100 x vráti tvoju starostlivosť. Môj zať zvykne na návštevu priniesť Whisky, tak ak dodrží staré zvyky, tak pripravím tento nápoj, iste bude chutiť.
stava
mamatata2...ja whisky milujem...ale len v kombinacii s colou...no a ta zmrzlinka je ako bonus...:-)
daniela32
nieco podobne sa vola cierna krava a tam ide namiesto vanilkovej zmrzky citronova a mozem potvrdit ze je to perfektny napoj:))
stava
s citronovou som to neskusala, ale moze to byt celkom dobre...osviezujuce...urcite vyskusam...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia