Čokoládový sen fotorecept

pn - fotkapn, 1. apríla 2013
Čokoládový sen (fotorecept)
Foto: pn

tato torta je pre tych,ktory miluju čokoladu... mam ho z talianskeho časopisu z ktoreho som už dala jeden recept,tortu som robila presne podla receptu,nič som nemenila.....je proste fanatasticka!!!!!!!!!!!!!!!!

50-60 minút
na 170-180 °C

Suroviny

biskvit:
150 g (stredné asi 3 ks)
40 g (1 ks na tu váhu)
150 g
140 g
1 ks
30 g
20 g
plnka:
250 g alebo varová
225 g
2 čl alebo koňak
215 g (alebo malinová)
poleva:
250 g alebo varová
220 g
2 čl
na ozdobu:
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vymiešame si cele vajička s praškovym cukrom aby nam boli pekne našlahane,potom si vymiešame bielok do ktoreho pridame kryšt.cukor.

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ked su vajička vymiešane pomaly do nich primiešavame muku,kakao a prašok do peciva,

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na koniec primiešame bielok vyšlahany s cukrom

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked sme všetko pekne vymiešali dame to do tortovej formy a dame piect

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kym sa nam pečie biskvit,spravime si plnku: čokoladu zlomime a dame do misky,do kastrolika si dame šlahačkovu smotanu nechame ju zovriet a hned ju prilejeme k čokolade a pomaly(ale naozaj pomaly)miešame s varechou

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    kym sa nam pekne spoji a je hladka,potom do nej pridame rum a marmeladu a pekne vymiešame

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked sa nam upečie a vychladi biskvit,dame ho na tacku na ktorej budeme podavat tortu,prerezeme ho len raz,poškropime rumovym sirupom a naplnime plnkou.trošku plnky si nechame aj na horny biskvit,dame do chladničky stuhnut 3 hodiny.

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    medzi tym si spravime polevu(ona musi stat 3 hodiny) poleva sa robi presne tak ako plnka ale bez marmelady:šlahačka se necha zovriet,prileje sa do polamanej čokolady a pomaly mieša,na koniec sa prida rum,necha sa vychladit(nie v chladnicke)sem-tam sa premieša,ked prejdu 3 hodiny tak si ju vyšlahame s mixerom

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a natrieme na tortu,aj boky

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a na koniec ozdobime,a toto je vysledok,nechame stuhnut do druheho dna a mozeme uživat v čokolade,nemožem opisat ten pocit ked som ju jedla a mala som usta plne čokolady,proste sen...... Dobru chut a nech Vam chuti!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Čokoládový sen (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
Pn, ďakujem Ti za splnenie sľubu a vloženie tohoto úžasného receptu, určite čoskoro spravím túto lahôdku, milujem horkú čokoládu, použijem takú, čo má vysoký obhah kakaa, to bude hriešne maškrtenie :)
Recept vyzerá úžasne, chcem sa spýtať... plnka keď sa dáva na korpus, je trochu tekutá? alebo sa nechá schladiť a stuhnúť pred tým ako sa dá na korpus a zaťaží vrchným dielom?
ďakujem za odpoveď
@martam , nechcenm ti radiť, ale čokoláda s vyšším obsahom kakaa je vo výsledku veľmi tvrda, až sa nedá krájať a jesť. ja som sa už raz tak dostalaškoda by bolo pokaziť taký úžasný recept. inak autorke blahoželám
:-) tak toto je teda fakt cokoladovy sen :-) ja som taky malicky cokoladovy maniak ale kamoska je blazon do cokolady tak jej najblizsie urobim tento :-) krasny receptik
Dagmarka,čo dodať.Krásna tortička.Pochvál sa ti ušlo zaslúžene.Tortičku už mám stiahnutú v KK.Teším sa,že si na FB,dala odkaz,ktorý si aj splnila.Najbližšie na oslavy,pečiem tvoju tortičku.
Veľmi ma tvoja torta zaujala, lebo s niektorými vecami som sa doteraz nestretla, napr. zamiešať džem do plnky. A k tej plnke, ako sa pýtala @longova , netečie? Podľa rozpisu surovín som si myslela, že to bude parížska šľahačka, tam sa varí čokoláda so šľahačkou a na druhý deň sa vyšľahá, ale vidím, že nie, máš iný postup. Chcela by som túto tortu niekedy urobiť, treba skúšať aj niečo nové.
@pn , Dagmarka, to, čo ty sem pridáš je značka sama o sebe, nedá sa pochybovať ani o chuti tejto tortičky, mne by stačil aj jeden kúsok, aby som sa rozplývala ( blahom). Vďaka.
Presla som aj ostatne recepty vyzeraju naozaj lakavo.Ja som na Vareche len kratko; nemam velky prehlad ale tvoje recepty sa mi pacia urcite si dobra kucharka.Az tym tvojim zavidim-myslim stravnikom...

Pridaj komentár k receptu: