Čokoládový sen (fotorecept)

Autor receptu: pn

tato torta je pre tych,ktory miluju čokoladu... mam ho z talianskeho časopisu z ktoreho som už dala jeden recept,tortu som robila presne podla receptu,nič som nemenila.....je proste fanatasticka!!!!!!!!!!!!!!!!

50-60 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Postup

  1. vymiešame si cele vajička s praškovym cukrom aby nam boli pekne našlahane,potom si vymiešame bielok do ktoreho pridame kryšt.cukor.
  2. ked su vajička vymiešane pomaly do nich primiešavame muku,kakao a prašok do peciva,
  3. na koniec primiešame bielok vyšlahany s cukrom
  4. ked sme všetko pekne vymiešali dame to do tortovej formy a dame piect
  5. kym sa nam pečie biskvit,spravime si plnku: čokoladu zlomime a dame do misky,do kastrolika si dame šlahačkovu smotanu nechame ju zovriet a hned ju prilejeme k čokolade a pomaly(ale naozaj pomaly)miešame s varechou
  6. kym sa nam pekne spoji a je hladka,potom do nej pridame rum a marmeladu a pekne vymiešame
  7. ked sa nam upečie a vychladi biskvit,dame ho na tacku na ktorej budeme podavat tortu,prerezeme ho len raz,poškropime rumovym sirupom a naplnime plnkou.trošku plnky si nechame aj na horny biskvit,dame do chladničky stuhnut 3 hodiny.
  8. medzi tym si spravime polevu(ona musi stat 3 hodiny) poleva sa robi presne tak ako plnka ale bez marmelady:šlahačka se necha zovriet,prileje sa do polamanej čokolady a pomaly mieša,na koniec sa prida rum,necha sa vychladit(nie v chladnicke)sem-tam sa premieša,ked prejdu 3 hodiny tak si ju vyšlahame s mixerom
  9. a natrieme na tortu,aj boky
  10. a na koniec ozdobime,a toto je vysledok,nechame stuhnut do druheho dna a mozeme uživat v čokolade,nemožem opisat ten pocit ked som ju jedla a mala som usta plne čokolady,proste sen...... Dobru chut a nech Vam chuti!!!!!!!!!!!!!!!!!!