Foto: denissska
Koláč patrí medzi moje obľúbené, robím si ho vždy, keď mám naň chuť a keďže som celiatik, môžem len odporučiť, pretože chutí každému, kto Zobraziť celý popisKoláč patrí medzi moje obľúbené, robím si ho vždy, keď mám naň chuť a keďže som celiatik, môžem len odporučiť, pretože chutí každému, kto ho ochutná..:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru si prehrejeme na 180°C. Okrúhlu formu vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
- 2
Do misky dáme polámanú čokoládu a maslo, ktoré rozpustíme nad parou. Keď je čokoláda rozpustená (nie horúca) pridáme štipku soli, kryštálový a práškový cukor. Následne do cesta zašľahávame vajíčka (najlepšie po jednom) a nakoniec vmiešame kukuričný škrob.
- 3
Cesto nalejeme do formy a vložíme piecť na cca 30 minút, aby stred ostal trošku tekutý. Keď je cesto hotové, vyberieme z rúry a dáme ho vychladnúť. Po vychladnutí vyklopeme z formy na tácku a dáme tuhnúť. Ideálne je upiecť cesto deň vopred. Čokoládovú polevu naň nanášame po vychladnutí alebo pred podávaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu