Mandľový dezert
Mandľový dezert

Čokoládovo-mandľové kôpky

Natacha Pacal
Natacha Pacal patisserie, Bratislava, 28. decembra 2021
Čokoládovo-mandľové kôpky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jeden z obľúbených receptov mojich detí. Je jednoduchý, chutný a efektný.

20
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

 (70 %)




Postup

  1. 1

    Mandľové lupienky nasypeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri 150 °C dozlatista. Budú mať výraznejšiu chuť.

  2. 2

    Roztopenú čokoládu s mandľovými lupienkami miešame v pomere 1 diel lupienkov k 1,5 dielu čokolády. Napríklad na 100 g mandlí dáme 150 g roztopenej čokolády. Urobíme kôpky, ktoré necháme na papieri na pečenie stuhnúť.

  3. 3

    Čokolády možno zmiešať alebo urobíme mandľové kôpky z troch čokolád.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia