Čokoládové košíčky plnené s čokoládovo orieškovou ganache
Foto: figovnik
www.figovnik.com
Postup
-
1
Postup košíčky : čokoládu si temperujeme a vylievame formu tak, že spravíme iba škrupinku. Necháme schladiť. Ničím neplníme ani neuzatvárame košíček. Iba vyklopíme hotové košíčky. Je treba dávať pozor, lebo košíčky sú veľmi krehké. Ideálne je tieto košíčky robiť vo forme, ktorá je magnetická, nakoľko tá má spodnú časť takú, ktorá sa dá dať dole a tak sa ľahšie vyberajú košíčky. Pre koho nie je jasný pojem temperovanie čokolády: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html
-
2
Postup – plnka: Do menšieho hrnca si dáme smotanu a zohrievame a necháme trochu zovrieť. Potom odstavíme vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a pridáme oriešky. Plnku necháme vychladnúť – až potom plníme košíčky.
-
3
Ja som robila aj verziu kde som na spodok dala trochu karamelovej plnky a na to až orieškovú. Karamelová plnka: http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-pralinky/41439-recept.html Na záver môžme ozdobiť podľa fantázie.
-
4
Moje iné pralinky...
@figovn ík ako si zapracovala ten čokotransfer ? Daj znať prosím .-)
si hviezda! Neuveriteľné.
2. ak používame obyčajnú formu. Spravíme si pralinky, fóliu si nastriháme na malé kúsky (približne veľkosti pralinky, ale trochu väčšie), každú jednu pralinku si nahrejem na povrchu zapalovačom, nalepím fóliu nechám stuhnúť a potom fóliu strhnem, potlač ostane na pralinke. Tento spôsob je nepresný a ešte aj komplikovanejší. Takto som to robila tu : varecha.pravda.sk/recepty/malinove-pralinky/41437-recept....
Rozdiel je dosť vidno. Pozor pri používaní fólie sa vždy uistime, že ju prikladáme správnou stranou. Na jednej strane je hladká - nie tou stranou, na druhej je cítiť potlač - tak s tou :) dúfam, že som pomohla.. :)
Tak díky a nech sa darí v tvojej prekrásnej práci