Čokoládové čudo od mamičky

martina0812 - fotkamartina0812, 1. marca 2013

Moja mama mi odovzdala veľa svojich receptov, ale tento je výnimočný a pre mňa najcennejší ( ešte cennejší, ako segedín! :-D ). Keďže Zobraziť celý popisMoja mama mi odovzdala veľa svojich receptov, ale tento je výnimočný a pre mňa najcennejší ( ešte cennejší, ako segedín! :-D ). Keďže som absolútny závislák na sladkom a čokoládové čudo je hotové doslova za pár minút, je u nás na stole aj niekoľkokrát do týždňa.

2
porcie
5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček (môže sa vynechať)
2 PL (nie granko!)
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetko to vylejeme/vysypeme do hrnca a varíme až do požadovaného zhustnutia, približne 3 minúty. Nalejeme do šálok a vychutnávame najlepšie ešte teplé. Je možné ozdobiť šľahačkou, ale aj bez nej je to skutočná droga! Raz som čudo urobila hustejšie a natrela ho na tortovú oplátku a aj to bolo vynikajúce, ale zo šálky a za horúca je to stále najlepšie. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

soncya
nuž čo povedať - toto je diagnóza čokoholik! :) Môj muž si robí niečo podobné a volá to "džabavina" .
violeta
to vazne tam ide cely hrncek cukru, na 1hrcek mlieka?
wevewe
No bez tych orechov (napisane, ze nemusia byt) mi to pripomina straaaaasne sladke (1hrncek cukru!) a o cosi hustejsie (gustin) kakao. Takze neviem, co si o tom mysliet.....ale asi treba vyskusat ;-)
violeta
mna to laka vyskusat, ale je mi luto orechov, teraz ich mam na par. buchtach a nemam dobry zdroj, mne sa len nezda, ze by sa to dalo pit
valeri
Mne by to dole hrdlom nezišlo :-)), tooooľko cukru, ale viem si predstaviť môjho syna, ako to pije :-))
martina0812
ono je to hustejšie, než aby sa to dalo piť - má to konzistenciu pudingu, alebo hustejšieho jogurtu. A nie je to také sladké, akoby sa zdalo, sladké, ale nie príliš - s takým salkom sa to nedá porovnať. Ak je vám ľúto orechov, môžete ich vynechať, ale v tom prípade z toho bude len jeden a pol porcie. :-D
1x aleana
radost
však to je presladený kakaový puding s orechami..:-)
bez orechov pre bezzubých...
ja by som tam hodila ešte kocku horkej-alebo várovej-čokolády..
a potom namieriť k spovedeľnici..kajať sa..nie na váhu..nemám odvahu...:-)))
tajomstvo dobrých nervov autorky odhalené...:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia