Čokoládové cestoviny

marianne - fotkamarianne, 21. februára 2011
Čokoládové cestoviny
Foto: marianne

...nemala som ich vobec v umysle pridavat na Varechu a ani som nepatrala ci uz su tu,ale dcera ich zboznuje,tak jej ich tu dam, Zobraziť celý popis...nemala som ich vobec v umysle pridavat na Varechu a ani som nepatrala ci uz su tu,ale dcera ich zboznuje,tak jej ich tu dam, mozno padnu do oka niekomu,kto rad sladke...

4
porcie
30 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g, - akékoľvek
100 g, alebo mliecna
1 PL
1 CL
1/2 balicka
1 CL
1/2 CL
 posekané na hrubo




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvarime cestoviny(mala som bezvajecne) podla navodu:-). Tentoraz cestovinky Gnocco sardo. Uvarene cestoviny scedime,vratime do hrnca,kde sme ich varili,pridame cokoladu (81%podielu kakaa),maslo(vegani vynechaju),skoricu,dzem(marhulovy),vanilkovy cukor a kakao davam len v pripade,ze som pouzila mliecnu cokoladu...Dobre premiesame,prehrejeme,dame na tanier a na zaver posypeme vlasskymi orechami...(na fotke som zabudla,lebo kazdy si u nas sype sam podla chuti)

Diskusia k receptu

sandratamer
Toto sme ako decká milovali, pamätám na čokoládový úsmev :-) Aj náš malý lúbi "kakavove siziky"..
marianne69
:-) dcera pomaly 20 rokov na krku a na coko-slizikoch frci aspon raz mesacne:-)
danculka
Aj u nás sa to zje,ešte aj keď zostane cestovina,ako príloha k niečomu,dík....
janger
Mna ked chyti maskrtna pazravost a mam uvarenu cestovinu, tak ju zmiesam s nutellou :-)...Tento tvoj recept je pre mna tiez veeeelmi lakavy ;-))). Ta cestovina, ktoru si pouzila, je tiez pekna a na to vhodna.
julica
jé, tiež som to istého času jedávala často, dokonca aj na masle opečenú a na kocky nakrájanú knedľu s kakaom, to bolo :)
marianne69
..@julica tak knedlu sme este neskusali s kakaom:-),moze to byt vyborne,ale nepoviem jej:-))),lebo tolko sladkosti jedava,ze skor uvazujem ako ubrat s tych sladkosti....ale aj tak neviem,kde to dava pri 172 cm ma 54 kg.....to uz pribrala...
hubata
Keď som mala deti-pubertiakov, tak sme nikdy nemali doma kakao: stále vyvárali cestoviny s kakaom.....
pacik
Ako decko som zbožňovala, ale sypané kakaom a cukrom. Syn sypal Grankom. Nepohrdnem ani teraz :-)))
marianne69
....@pacik my sme ako deti mohli doma trpiet hocakym nechutenstvom,ale ked mama pred nas postavila grankove cestoviny,bolo po nechutenstve:-)....ja robim tieto cokoladove,tiez su fajne,nemam pristup k granku:-)))
marianne69
@pacik my ako deti sme mohli doma trpiet akymkolvek nechutenstvom,ale ked mama pred nas postavila misu s grankovymi cestovinami,bolo po nechutenstve:-)ja ich robim takto,nemam pristup k Granku:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia