Čokoládové brownies

ivkaa - fotkaivkaa, 28. októbra 2012

Prečítala som si niekoľko receptov na brownies, a na základe nich som si upravila prísady, aby to vyhovovalo mojej chuti a veľkosti formy :) Zobraziť celý popisPrečítala som si niekoľko receptov na brownies, a na základe nich som si upravila prísady, aby to vyhovovalo mojej chuti a veľkosti formy :) Nabudúce keď budem piecť, pridám aj fotku :)

25 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
140 g
150 g
20 g
3 ks
1 ks
110 g
1 KL
0,5 KL




Postup

  1. 1

    Maslo a čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme chvíľu vychladnúť.

  2. 2

    V miske si vymiešame do penista celé vajcia s cukrom.

  3. 3

    Zvlášť si vymiešame múku (môžte použiť pšeničnú hladkú alebo špaldovú hladkú - ja som použila druhú možnosť) s práškom do pečiva a kakaom. K múke pridáme roztopenú čokoládu s maslom a vajcia s cukrom - poriadne zmiešame dokopy.

  4. 4

    Pečieme vo vymastenej forme (ja som použila tortovú s priemerom 23 cm) približne 25 minút na 175 stupňoch. Je potrebné sledovať, nemá sa úplne prepiecť a vysušiť, keď pichneme špáradlom, ešte má byť trochu mokré. Táto varianta je podľa mňa veľmi chutná, nie je natoľko presladená ako niektoré recepty, ktoré som si už prečítala a aj múky je tam podľa mňa primerane.

Diskusia k receptu

danila
páči sa mi tvoj recept,nie je presladený, ja pridám do cesta ešte nasekané orechy - ukladám - vyskúšam
mimit
Dakujem, vyborny recept. Ja som brownies nikdy nejedla, ale kedze moj muz ich ma velmi rad, hladala som recept, ktory by mu vyhovoval. Ingrediencie sme si trochu upravili na velkost zapekacej misy a pridali sme nasekanu cokoladu. Este raz dakujem za uzasny recept, vrelo kazdemu odporucam.