Čokoládová torta - fantasta

Autor receptu: 3sandra3

Recept pochádza z časopisu Báječná žena spred 7 rokov.

60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Čokoládu nastrúhame nahrubo a 140 g z nej roztopíme vo vodnom kúpeli.
  2. Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žltky a pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy, v ktorej máme papier na pečenie a upečieme.
  3. Druhú časť čokolády tiež roztopíme a necháme ju vychladnúť, ale tekutú ju zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.
  4. Korpus /vychladnutý/ rozdelíme na tri časti a naplníme krémom. Krémom natrieme aj boky a vrchnú časť torty. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.