Foto: lovemuffin
Ľahký a osviežujúci koláčik, ktorý môžete papať počas celého roka. Recept inšpirovaný časopisom F.O.O.D.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo rozpustíme nad sporákom, necháme vychladnúť, stále miešame. V miske si zmiešame cukor, puding, kypriaci prášok a pridáme rozpustené maslo. Odšťavíme citróny a primiešame do cesta (môžte nastrúhať aj kôru ak nie je chemicky ošetrená). Nakoniec pridáme tvaroh a vajcia a cesto vyšľaháme do hladka.
- 2
Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Koláč necháme vo forme úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém. Všetky suroviny poriadne vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Krém natierame na korpus až keď je úplne vychladený, ináč sa roztečie. Odporúčam ho dať celý zachladiť pred podávaním.
- 3
Ja som si koláčik ozdobila čokoládovým nápisom a kačičkami. V obchodoch bežne kúpite čokoládovú polevu tuhú v sáčku, ktorý ponoríte na 7 minút do horúcej vody, roztopí sa, odstrihnete rožtek a môžte zdobiť - na papier na pečenie si napíšete alebo nakreslíte čo len chcete a dáte stuhnúť do chladničky. Kačičky sú odliate v silikónových formách. Môžete ozdobiť aj plátkami citrónu.
- 2
Diskusia k receptu