Chutný, svieži a jednoduchý koláčik

ivka9992 - bez fotkyivka9992, 1. októbra 2015
Chutný, svieži a jednoduchý koláčik
Foto: ivka9992

Tento recept pripravujem keď máme chuť na niečo ľahké a svieže. Jeho príprava je nenáročná a nezaberie veľa času. Kto má rád ovocie a Zobraziť celý popisTento recept pripravujem keď máme chuť na niečo ľahké a svieže. Jeho príprava je nenáročná a nezaberie veľa času. Kto má rád ovocie a tvaroh ten si príde na svoje.

8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
90 g
90 g
Smotanovo-tvarohová plnka:
250 g
400 g
2 bal
podľa chuti rôzne
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si stredne vysoký korpus. Vyšľaháme žĺtka s cukrom a pridáme trocha vriacej vody. Potom do zmesi zašlaháme múku. Z bielok vyšlaháme sneh. Opatrne a jemne ho primiešame k žltkam. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy s priemerom 26cm. Pečieme pri 180°C 10min.Korpus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s pochúťkovou smotanou a vanilkovými cukrami. Zmes rozotrieme na korpus.Navrch poukladáme ovocie podľa chuti. Ja najradšej pridávam mandarínky, banány alebo jahody.

  3. 3

    Šťavu z kompotov zmiešame so sirupovou vodou,aby sme mali objem 400ml. Kúsok šťavy odoberieme a zmiešame v nej zlatý klas.Zvyšok dáme variť a po chvili dolejeme šťavu so zlatým klasom + primiešame 2PL práškového cukru a varíme do zhustnutia kým nevznikne želatína. Želatínu miešame kým trocha neochladne a vylejeme ju na ovocie. Koláčik dáme na hodinu vychladnúť a možme podávať. Prajem dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

babkamt
koláčik vyzerá chutne. 5* Pribudol k nám ďalší muž, ktorý sa venuje aj pečeniu:-) Vitaj na Vareche.
kukulienka71
neodmietla by som teraz jednu porciu. A možno ani dve:-) Doplň si v bode 1 pridanie múky do cesta.
ivka9992
Ďakujem za milé komentáre. A neviem o tom, aby som bola muž :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia