Foto: timeforacake
Receptov na raňajkové musli som vyskúšala už neúrekom, no nikdy som so žiadnym nebola spokojná. Až dokým som si nezačala piecť musli sama. Vždy Zobraziť celý popisReceptov na raňajkové musli som vyskúšala už neúrekom, no nikdy som so žiadnym nebola spokojná. Až dokým som si nezačala piecť musli sama. Vždy viem, čo do zmesi dám, použijem čo mám práve doma a chuť si vždy prispôsobím podľa ročného obdobia. Ponúkam vám ten najlepši a jediný recept, ktorý potrebujete na výrobu vlastných musli. Pri pečení vám to bude doma voňať ako v karamelovom nebi! Prajem dobrú chuť a pekné ranné vstávanie so skvelými raňajkami. :)
na 150°C °C
Suroviny
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1 šálka (alebo mix orechov) |
|
1/2 šálky |
|
1/3 šálky |
|
hrsť |
|
4 lyžice |
|
1 - 2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 140°C. Do ohňovzdornej misky dáme kokosový olej a javorový sirup. Vložíme misku do rúry, nech sa nám obidve zmesi roztopia.
- 2
Zatiaľ si vyložíme 2 plechy na pečenie papierom na pečenie. V miske si zmiešame všetky ostatné suroviny na musli (okrem kokosových vločiek). Keď sa nám javorový sirup a kokosový olej roztopia, primiešame ich ku vločkovému základu. Všetko spolu premiešame a rozprestreme na dva plechy.
- 3
Vložíme do rúry, pečieme do chrumkava - cca 30-40 minút. Počas pečenia pár krát zmes premiešame. 10 minút pred koncom pečenia ku zmesi zamiešame kokosové vločky. Hotové musli necháme vychladnúť a skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
- 4
Tip: Ak chcete ku musli pridať aj sušené ovocie, môžete tak spraviť, keď je musli upečené a vychladnuté. Ja sušené ovocie do zmesi nepridávam, nakoľko by to bolo moc presladené pri podávaní musli s čerstvým ovocím. Tip: Neprežente to s javorovým sirupom, používa sa tu hlavne pre arómu a skvelú chuť, nie ako sladidlo. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem vsetkymm, verim, ze vam budu chutit! :)