Foto: ywett
Recept mám už mám dlho uložený v mojej receptovej písanke, a až dnes som sa odhodlala, tieto tyčinky urobiť
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
2
Do misky dáme preosiatu múku, maslo, 2 žĺtky a vanilkový cukor a spracujeme.
-
3
Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 5mm.
-
4
A krájame rovnaké tyčinky. Ja som si spravila šablónu z tvrdšieho papiera ;-)
-
5
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom ale najskôr vyšľahať bielka a až potom pridať cukor a ešte šľahať do tuha.
-
6
Plech vyložíme mastným papierom a poukladáme tyčinky, ktoré natrieme snehom. A v mierne vyhriatej rúre upečieme (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 20 minút. Počas pečenia dávame pozor, aby nezhoreli.
-
7
Po upečení, necháme vychladnúť(vyšlo mi 38ks, nezlepených)
-
8
Natrieme lekvárom a spojíme.
-
9
Dobrú chuť!
z dvojitej dávky,sú ozaj dobré.
A robili sme aj s orechovym cestom, ale to uz je iny recept, to su orechove stanglicky.
VDAKA ZA PRIPOMENUTIE.
Ďakujem ešte raz za tento super receptík :)
rado sa stalo a áno, piecť cca 20 minút pri tých 160°C, no radšej podľa svojej rúry...tiež ich poznáte s pekným názvom a napíšte potom ako sa vám podarili aj v bezlepkovej verzii
Časť múky som nahradila mletými orechami, asi 100gr, a neviem či práve kvôli tomu sa mi cesto veľmi lepilo a vôbec sa mi nedalo vyvaľkať. Po stratení trpezlivosti som to pekne zhrnula na kopu a robila guličky, ktoré som potom na plechu trochu sploštila. Keď som olizovala lyžičku :-)) tak som zistila že v ceste nieje cukor... nemá tam byť aspom trošku?
Keksíky som zlepovala ananásovo-mangovým džemom ( výber detí ) a tiež neviem prečo, sú mäkké. To nám síce nevadí, len som čakala chrumkavé.
Napriek tomu všetkému, aj keď nie sú ani chrumkavé a ani tyčinky, sú veľmi dobré a chutné. Ďakujem za recept, určite ich budem robievať častejšie, len už rovno pôjdem robiť guličky!
Pekný večer.
v rozpise surovín je 20dag práškového cukru..:-)
Pekný deň.
Zadej si do vyhledávače "non plus" je to tak trochu podobný recept, třeba ti to srovnání pomůže. Také mouka může být zdroje potíží, dnes se nedá na mouku spolehnout, každá se chová jinak /balení/, může být klidně i stejný zpracovatel. Jeden se pořád diví.
varecha.pravda.sk/recepty/non-plus-ultra-v-klasickej-aj-m...