Chlebový ježko

Autor receptu: kabanoska

Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože takmer polovica časopisu sú reklamy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 175-200 °C

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny
  2. chlieb si dáme úhľadne nakrájať manželovi na mriežku 2,5 x 2,5 cm . Nie až do dna !
  3. Chlieb si položíme na pevnejší alobal alebo zložíme viac vrstiev . Pokrájame si na drobno mladú cibuľku a čili papričky. Hermelín pretlačíme a zmiešame z maslom. Premiešame všetko spolu a zmes natlačíme do zárezov v chlebe.
  4. nakoniec posypeme postrúhaným syrom Havran.
  5. chlieb zabalíme do alobalu , a dáme na gril. Grilujeme asi 15 min. pri zakrytom grile , potom odbalíme hornú časť alobalu a necháme na zakrytom grile asi 10 min, pokiaľ sa syr neroztečie. Pri príprave chleba som použila suroviny ktoré som mala doma . V originálnom recepte bol použitý čedar. Je už na každom aký druh syra použije. Tento chlieb možno urobiť i v rúre pri teplote asi 175°C .