Chlebový ježko
Autor receptu: kabanoska
Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami
avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože takmer polovica časopisu sú reklamy.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 175-200 °C |
Postup
- pripravíme si všetky suroviny
- chlieb si dáme úhľadne nakrájať manželovi na mriežku 2,5 x 2,5 cm . Nie až do dna !
- Chlieb si položíme na pevnejší alobal alebo zložíme viac vrstiev . Pokrájame si na drobno mladú cibuľku a čili papričky. Hermelín pretlačíme a zmiešame z maslom. Premiešame všetko spolu a zmes natlačíme do zárezov v chlebe.
- nakoniec posypeme postrúhaným syrom Havran.
- chlieb zabalíme do alobalu , a dáme na gril. Grilujeme asi 15 min. pri zakrytom grile ,
potom odbalíme hornú časť alobalu a necháme na zakrytom grile asi 10 min, pokiaľ sa syr neroztečie.
Pri príprave chleba som použila suroviny ktoré som mala doma . V originálnom recepte bol použitý čedar. Je už na každom aký druh syra použije.
Tento chlieb možno urobiť i v rúre pri teplote asi 175°C .