Foto: nazarboncuk
Šťavnantý chlebíček s ovocím.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru vyhrejeme na 180 °C (teplovzdušná 160 °C). Do misky dáme mäkké maslo, cukor, múku preosiatu s kypriacim práškom, vajíčka a vanilkový extrakt. Mixérom vyšľaháme asi 5 minút nadýchané cesto.
-
2
Hranatú formu vymažeme maslom a vyložíme papierom tak, aby sme mohli chlebík po upečení jednoducho vybrať.
-
3
Na dno formy rozotrieme 1/3 cesta. Na to uložíme 1 nakrájanú nektárinku. Namiesto nektáriniek možno použiť akékoľvek iné ovocie (černice, čučoriedky, slivky, broskyne, jahody...). Zakryjeme ďalšou tretinou cesta, opäť uložíme ovocie, nakoniec zakryjeme poslenou časťou cesta. Pečieme 60 minút. Otestujeme špajľou.
-
4
Po upečení chlebík prepichneme na niekoľkých miestach špajľou. Zvyšné ovocie nakrájame na drobné kúsky, zasypeme cukrom, šťavou z citrusa a zamiešame, pričom ovocie jemne roztlačíme. Touto zmesou polejeme povrch chlebíka ešte vo forme.
-
5
Po vychladnutí vyberieme z formy a krájame ostrým nožom. Je skvelý k čaju alebo káve :) Alebo si ho zabaľte ako dezert na piknik :)
@marienka áno to ovocie opadáva, nabudúce ho rozpučím úplne a rozmiešam aby sa radšej nasiaklo dovnútra. Pekný večer vsetkým!