Foto: luckaprima
Toto zdravé pečivo je nabité pre telo prospešnými látkami ako vápnik, vláknina, rastlinné bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny.. quinoa má okrem spomenutého ešte Zobraziť celý popisToto zdravé pečivo je nabité pre telo prospešnými látkami ako vápnik, vláknina, rastlinné bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny.. quinoa má okrem spomenutého ešte kopu živín aktívnych proti rakovine, zápalom a pozitívne pôsobí na srdce a cievy. ...a vôbec pečivo je chrumkavučké a vnútri vláčne a krásne šťavnaté.. šialene dobré. Pripravujem ho z vopred namiešanej zmesi talianskych múķ a semienok, preto má chlebík vždy rovnakú kvalitu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny miesime v robote 10 minút až vznikne hladké nelepivé cesto.
-
2
Na rožky: vytvarované guličky (80 g) necháme odpočinúť 20 minút nepriedušne prikryté, u mňa boli pod sklenenou miskou. Každú guličku rozvaľkáme na poolejovanej pracovnej doske na placku, ktorú zvinieme do rožka a ešte celú pováľame do oblého pekného tvaru.
-
3
Rožky umiestnime na plech s teflonovou fóliou a necháme kysnúť pri teplote cca 30 °C a relatívnej vlhkosti 80 %.
-
4
Takto nakysli po 30 minútach vo vyhriatej rúre a v spoločnosti horúcej vody z kanvice.
-
5
Pečieme: 80g kúsky ako rožky a žemle 20 minút pri teplote 190 - 200 °C, chlebík 700 g pri rovnakej teplote cca 50 minút. Pečivo je vynikajúce aj s pridaním vlašských orechov, alebo jabĺčkových kociek... s pravým maslom fantázia.
Múčna zmes je naozaj fantastická a dá sa kúpiť v Banskej Bystrici, neviem či smiem uviesť firmu aby to nebola zakázaná reklama ale ak máte záujem tak poskytnem info na luciabaranova12@gmail.com prajem krásny deň.
Ďakujem pekne, už som si to našla na internete. Myslím, že reklama by to nebola je ich tu dosť a pre múku ísť do BB by bolo trochu pridrahé. Keď kúpim isto vyskúšam.
Chlebík, teda zmes zasielame aj poštou, je to 10kg balenie.. poriadne vrece
Toto pečivko žiaľ nie je bezlepkové, v dohľadnej dobe by ale mala byť v ponuke aj taká zmes, práve sa vyvíja u dodávateľa.