Chia & quinoa pečivo fotorecept

luckaprima - fotkaluckaprima, 21. augusta 2016

Toto zdravé pečivo je nabité pre telo prospešnými látkami ako vápnik, vláknina, rastlinné bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny.. quinoa má okrem spomenutého ešte kopu živín aktívnych proti rakovine, zápalom a pozitívne pôsobí na srdce a cievy. ...a vôbec pečivo je chrumkavučké a vnútri vláčne a krásne šťavnaté.. šialene dobré. Pripravujem ho z vopred namiešanej zmesi talianskych múķ a semienok, preto má chlebík vždy rovnakú kvalitu.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
450 - 500 g
1 ks
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny miesime v robote 10 minút až vznikne hladké nelepivé cesto.

    Chia & quinoa pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rožky: vytvarované guličky (80 g) necháme odpočinúť 20 minút nepriedušne prikryté, u mňa boli pod sklenenou miskou. Každú guličku rozvaľkáme na poolejovanej pracovnej doske na placku, ktorú zvinieme do rožka a ešte celú pováľame do oblého pekného tvaru.

    Chia & quinoa pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky umiestnime na plech s teflonovou fóliou a necháme kysnúť pri teplote cca 30 °C a relatívnej vlhkosti 80 %.

    Chia & quinoa pečivo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto nakysli po 30 minútach vo vyhriatej rúre a v spoločnosti horúcej vody z kanvice.

    Chia & quinoa pečivo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme: 80g kúsky ako rožky a žemle 20 minút pri teplote 190 - 200 °C, chlebík 700 g pri rovnakej teplote cca 50 minút. Pečivo je vynikajúce aj s pridaním vlašských orechov, alebo jabĺčkových kociek... s pravým maslom fantázia.

    Chia & quinoa pečivo (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: